Scoici în sos de vin, usturoi și pătrunjel Dohotariu-Avram Alina 1 decembrie 2014 4 Comments

Mă duc eu frumușel la supermarket să cumpăr midii și mă întorc cu scoici denumite și vongole aici în Italia, dar măcar le-am luat la jumătate de preț. Astăzi de ziua națională am sărbătorit italienește să zicem, dar ieri am sărbătorit pur românește cu comunitatea românească de aici. Am mâncat sarmale de post, cozonac de post, am ascultat muzică populară, colinde și ne-am bucurat pe cât posibil de două mari sărbători ale românilor: sfântul Andrei și ziua națională. 
Revenind la scoicile mele de azi vreau să mărturisesc că nu gătesc foarte des fructe de mare, prefer să le consum în oraș. Nu că ar fi ceva complicat, iar de acum încolo am de gând să le pregătesc mai des acasă. Rețeta aceasta este cea mai simplă modalitate de pregătire a scoicilor.

Ingrediente:

1 kg de scoici proaspete
o lingură bună de unt
2-3 șalote
3 căței de usturoi
2 linguri de pătrunjel tocat
300 ml de vin alb sec
sare, piper

Mod de preparare:

Înainte de a vă apuca de pregătirea scoicilor, oricât de curate le-ați cumpăra, vă recomand să le țineți o oră în apă rece cu sare și să schimbați apa cu sare cel puțin o dată. În acest fel scoicile vor scuipa nisipul și se vor curăța. 
Le clătiți pentru ultima dată cu apă rece și înlăturați scoicile care sunt deschise sau deteriorate.
Puneți untul la încălzit într-o tigaie și adăugați șalotele și usturoiul, tocate mărunt. Adăugați vinul, usturoiul tocat și scoicile. Acoperiți tigaia și țineți scoicile pe foc până se deschid. Cele care nu s-au deschis, le aruncați. Cele bune le păstrați, le scoateți pe o farfurie, și mai fierbeți pentru câteva minute sosul până mai scade. Potriviți de sare și piper proaspăt măcinat și turnați sosul peste scoici. Mai adăugați niște pătrunjel proaspăt deasupra și gata!

Eu le-am mâncat cu crackers integrali alături de un pahar de vin alb sec. Puteți fierbe câteva spaghete și le amestecați cu scoicile, așa o să aveți un prânz mai consistent și deloc de neglijat.



Să vă fie de bine!

4 comentarii :

  1. Arata impecabil prezentarea, sunt convinsa ca au fost foarte bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata demential!
    Esti o fericita ca gasesti scoici proaspete, la noi nu sunt decat congelate si am avut "bucuria" sa le gasesc si stricate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Alina eu sunt fan fructe de mare si iti spun ca arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulțumesc, fetelor! Se găsesc de toate, cu toate că nu am cele mai mari supermarketuri prin zonă.

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!