Red Velvet Cake Dohotariu-Avram Alina 8 decembrie 2014 9 Comments

Da, pe 6 decembrie a fost ziua mea de naștere și de nume. Vă mulțumesc pe aceasta cale pentru urările frumoase pe care mi le-ați făcut. Mi-am dorit ca de ziua mea să refac tortul Catifeaua roșie. Și mi-am dorit să-l îmbrac și în pastă de zahăr. M-am complicat destul de mult, m-a prins 12 noaptea cu el, iar primul blat a fost un eșec. Așa că mi-am trimis soțul la cumpărături și am refăcut blatul. Eu cu colorantul am ceva probleme, nici de data aceasta nu mi-a ieșit roșul mult visat, dar măcar nu e maro ca data trecută. Am folosit un colorant gel cu putere mare de colorare, am renunțat la cel lichid după 3 tentative nereușite.  Rețeta am preluat-o de aici. Vă spun sincer că nu vreau să mai aud de Red Velvet prea curând. 

Ingrediente:

440 g de făină
450 g de zahăr
o esență mică de vanilie(sau extract)
o lingură de oțet de mere
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
170 g de unt moale
6 linguri de colorant alimentar lichid
un praf de sare
3 ouă
16 g de cacao
370 g de iaurt natural sau kefir


Pentru cremă
100 g de ciocolată albă
250 g de unt
100 g de zahăr pudră
440 g de philadelphia
2 esențe  mici de vanilie

Mod de preparare:

Pentru pregătirea blatului e bine să aveți 2-3 tăvi identice. Nu faceți ca mine, nu puneți toată compoziția într-o singură tavă. 
Așadar untul moale se mixează cu jumătate din cantitatea de zahăr pentru 10 minute. Adăugați apoi ouăle, pe rând, alternând cu zahărul rămas. Cacaua cernută se adaugă și aceasta în compoziție, apoi colorantul și vanilia, mixând în continuare.
Se încorporează apoi la mână iaurtul în care ați adăugat praful de sare, alternând cu făina cernută. La final se adaugă bicarbonatul stins în oțet și se toarnă compoziția în tăvile unse cu unt și tapetate cu puțină făină. Am precizat că eu am folosit colorant gel, câteva picături, chiar dacă folosiți colorant lichid , adăugați-l pe rând până obțineți culoarea dorită. 
Se coc blaturile la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Dacă se crapă și se rumenesc mai tare la suprafață nu vă faceți probleme, oricum o să tăiați din el în momentul în care îl umpleți. 
După ce s-au copt blaturile lăsați-le să se răcească bine de tot ca să le puteți umple. Eu fiindcă m-am grăbit nu l-am lăsat să se răceacă chiar bine. 
Pentru cremă, mixați untul cu brânza, adăugați apoi ciocolata albă topită pe baie de aburi și la final zahărul pudră și esențele de vanilie.
Eu i-am dat blatului meu o formă pătrată și l-am tăiat în  două. L-am umplut cu crema de brânză și l-am îmbrăcat într-un strat de cremă mai subțire. L-am dat la rece pentru 30 de minute.
L-am îmbrăcat apoi în 500 g de pastă de zahăr albă și am decorat cu pastă de zahăr roșie. Am cumpărat pasta de zahăr și am beneficiat de ajutorul neprețuit al soțului la decorat. Nu mă descurc prea bine la acest capitol așa că l-am făcut cât de drept am putut. Ar fi fost mai bine dacă aveam mai multă pastă de zahăr. Voi îl puteți îmbrăca în crema de brânză și îl decorați cu firmituri de aluat rămas. 



Să vă fie de bine!
Tags:

9 comentarii :

  1. Frumos tort!
    Cele mai bune ganduri se indreapta spre tine. Iti urez cu intarziere "La multi ani" cu sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani Alina, cu multa sanatate!
    Eu n-am facut niciodata tortul asta si nici n-am imbracat vreodata un tort in pasta de zahar. Ti-a iesit minunat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunat!
    Esti modesta.
    Tortul arata senzational!
    La multi ani, inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tia iesit foarte, foarte frumos Alina. Iti doresc sa ai parte doar de lucruri bune si frumoase de acum in viata ta! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani, Alina! Sa ai parrte doar de ce este mai bun in viata! Sa fii optimista si sa fii fericita alaturi de cei dragi! Tortul arata foarte bine! :)

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!