Mousse de ciocolată cu aromă de Earl Grey Dohotariu-Avram Alina 19 decembrie 2014 2 Comments

Ce faci când îți rămân resturi de ciocolată, frișcă și albușuri de la alt desert? Faci un mousse delicios! În mod normal ar fi trebuit să îl fac cu ciocolată neagră, dar îmi rămăsese niște ciocolată cu lapte pe care trebuia să o utilizez cumva. Mă tenta în mod deosebit această rețetă pentru că mosse-ul acesta are gust parfumat de ceai negru. Se poate utiliza pentru prăjituri și blaturi de tort. Chiar am de gând să încerc și acest lucru, dar o să folosesc ciocolata neagră fină.

Ingrediente:

3 albușuri
30 g de zahăr
100 g de ciocolată neagră(sau cu lapte)
300 ml de frișcă lichidă
2 lingurițe de earl grey

Mod de preparare:

Albușurile se bat spumă cu zahărul, iar ciocolata se topește pe baie de aburi.Ceaiul se macină fin și se amestecă cu frișca bătută. Se adaugă ciocolata răcorită peste frișcă și se încorporează, iar la final albușurile puțin câte puțin. Amestecați ușor astfel încât mousse-ul să își păstreze aspectul aerat. Se distribuie desertul în porții individuale și se dă la rece peste noapte. Se servește cu fructe proaspete! E super bun și parfumat!



Să vă fie de bine!

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!