Camembert la cuptor Alina Avram 2 decembrie 2014 2 Comments

La sfârșitul primei săptămâni din decembrie e ziua mea și am hotărât ca anul acesta întreaga săptămână să fie săptămâna mea, dacă nu chiar toată luna. Așadar am decis ca în fiecare zi să mă răsfăț cu ceva bun. Dacă ieri am ales scoicile, astăzi am optat pentru camembert la cuptor. Am transformat o gustare într-o masă mai ușurică așa. Inițial am vrut să-l fac în foietaj la cuptor, dar până la urmă am preferat varianta simplă și directă. Am îmbinat brânza cu nuci, struguri și un pahar de  Aperol Spritz. Eu zic că  a mers de minune. 

Ingrediente:

o rotiță de camembert(250 g)
rozmarin proaspăt
3 nuci
struguri
crackers 

Mod de preparare:

Am copt brânza în cutia ei de lemn, dar am învelit-o în staniol și am pus-o într-o tavă. Am crestat suprafața brânzei, am înfipt puțin rozmarin și am dat-o la cuptor până s-a topit. Am servit-o ulterior cu crakers integrali, struguri și nuci. Mai este și varianta cu usturoi și rozmarin, dacă nu o preferați pe această. Am pregătit un Aperol Spritz din 2 părți Aperol, 3 părți Prosecco, gheață, puțină apă minerală și o felie de portocală. Vă recomand să încercați și voi această gustare. Nu o să regretați. Eu am cumpărat camembertul de la Lidl cu 2 euro. :)




Să vă fie de bine!

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!