Bomboane de ciocolată cu ardei iute Alina Avram 17 decembrie 2014 2 Comments

Bine v-am regăsit! Am făcut o scurtă pauză pentru că momentan mă aflu în Romania pentru sărbătorile de iarnă și sunt destul de ocupată! Bombonicile acestea le-am făcut înainte de a pleca din Italia. Vă explic îndată cum le-am făcut și cum m-am complicat ulterior. Vă asigur însă că e irezistibilă combinația. Ca să nu mai zic de faptul că ciocolata neagră conținea și sare! :)

Ingrediente:

200 g de ciocolată neagră 74% cacao
80 ml frișcă lichidă
ardei iute uscat
40 g de unt

150 g de ciocolată albă(sau neagră)
50 g ciocolată cu lapte

Mod de preparare:

Dacă doriți să pregătiți niște bomboane în maniera această vă spun că nu am respectat modul de preparare al pralinelor de ciocolată, respectiv temperarea ciocolatei și de aceea le-am numit bomboane de ciocolată. Trebuie ținute la rece pentru că se înmoaie destul de rapid.
Așadar frișca lichidă se pune pe foc împreună cu puțin ardei iute uscat. Să zicem, un vârf de cuțit. Se adaugă ciocolata neagră și se amestecă să se topească în totalitate. Se adaugă apoi untul și se urmează același procedeu. Se toarnă ciocolata în forme și se dă la rece peste noapte. 
A doua zi se scot bomboanele cu grijă din formă și se așază pe un grătar. Se pot îmbrăca în ciocolată neagră sau albă. Se topește ciocolata albă pe baie de aburi împreună cu câteva linguri de frișcă lichidă. Se toarnă cu lingura ciocolata deasupra fiecărei bomboane până sunt acoperite în totalitate și se dau din nou la rece peste noapte, de preferabil. Se topește de această dată ciocolata cu lapte pe baie de aburi. Cu ajutorul unei lingurițe se toarnă în fir subțire ciocolata deasupra bomboanele. Se dau la rece și se țin acolo până urmează a fi consumate. 
Dacă folosiți ciocolata neagră sau cu lapte la glazurarea sau decorarea bomboanelor nu o subțiați cu frișcă lichidă, în schimb cea albă trebuie subțiată. Puteți renunța la glazurare și în momentul în care le scoateți din forme le puteți da prin cacao. Sunt mai iuți în maniera aceasta. Să vă fie de bine!

2 comentarii :

  1. Alina, mie imi pare rau ca timpul fizic, care parca intra la apa, nu imi permite sa ajung pe toate blogurile de care ma lipesc fie pentru fotografie, ori pentru o combinatie aparte intr-o reteta, o poveste care imi inveseleste ziua. Iti multumesc pentru vizita pe blog. Eu ma abonez RSS, din cand in cand voi fi aici :) Multumesc pentru sustinerea in concurs.

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!