Prăjitură cu griș și foietaj Alina Avram 13 noiembrie 2014 No Comment

Prăjitura aceasta m-a cucerit definitiv. Ador grișul cu lapte așa că știam că o să o ador. E super simplu de făcut, e moale, e cuceritoare. De îndată ce am zărit-o într-o carte de bucate, am știut că o sa fie dragoste la prima înghițitură.  

Ingrediente:

2 pachete de foietaj
450 ml de lapte
130 g de griș
150 g de ricotta
2 ouă
80 g de fructe confiate
80 g de zahăr tos
120 g de zahăr pudră
o esență mică de vanilie
sare

Mod de preparare:

Se pune la fiert laptele cu un praf de sare. Când începe să fiarbă se adaugă în ploaie grișul, amestecând energic cu un tel. Când începe să se îngroașe se adaugă  zahărul și se amestecă de această dată cu o lingură de lemn. Fiind destul de groasă compoziția va fi dificil de amestecat cu telul. Se lasă să se răcească. 
Ricotta scursă se amestecă cu zahărul pudră și un ou. Se adaugă apoi împreună cu esența de vanilie și fructele confiate tăiate cubulețe peste grișul răcorit bine. Se încoporează bine toate ingredientele. Eu am folosit fructe confiate gata tăiate. Printre acestea se regăsea și coajă de lămâie și de portocală. 
Țin să specific că mie mi-a ajuns un pachet de foietaj, dar e bine să aveți două la îndemână.Așadar, într-o tavă dreptunghiulară(tapetată cu hârtie de copt) se așază  prima foaie de foietaj. Se distribuie apoi compoziția de griș și asază a doua foaie de foietaj. Se sigilează bine marginile aluatului. Se înțeapă aluatul cu o furculiță și se toarnă deasupra oul rămas. 

Se coace prăjitura la 200 de grade pentru jumătate de oră. După ce s-a rumenit prăjitura scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească pentru a o putea scoate din tavă. Transferați-o apoi pe un grătar și în momentul servirii presărați puțin zahăr pudră deasupra.
Să vă fie de bine!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!