Cheesecake cu lime și zmeură (fără coacere) Alina Avram 10 noiembrie 2014 11 Comments

De fapt postarea ar fi trebuit să se intituleze ”Cel mai simplu cheesecake”. Pentru mine cel puțin, e cel mai simplu cheesecake. Nu are nevoie de coacere, de gelatină, de timp îndelungat de preparare și nici de multe ingrediente. Rețeta conținea doar lime, dar eu am zis să adaug și niște zmeură pentru culoare și gust. Vorbim totuși despre un cheesecake acrișor, iar adepții acestor tip de deserturi vor fi pe pe deplin încântați. Eu personal prefer deserturile mai dulci, dar nu m-am putut abține să nu mănânc o felie. 

Ingrediente pentru o tavă de 18 cm:

200 g de biscuți digestivi
100 g de unt topit
400 g de lapte condensat
220 g de brânză philadelphia
3 lime
250 g de zmeură proaspătă
unt pentru uns tava

Mod de preparare:

Tava cu inel detașabil se unge cu unt și se tapetează marginile și fundul acesteia cu hârtie de copt. Eu am uitat să tapetez și marginile și m-am cam chinuit puțin cu scosul din formă.
Biscuiții se macină fin. Vă puteți folosi și de un sucitor pentru a mărunți biscuiții. Se adaugă apoi untul topit peste ei și se amestecă până rezultă o compoziție umedă. Se tapetează cu această compoziție tava doar până la jumătate, nu în întregime. Se dă la rece până se pregătește crema. 

Crema de brânză se amestecă cu laptele condensat cu ajutorul unui tel. Se adaugă sucul de lime și se amestecă până se îngroașă compoziția. Urmează jumătate din cantitatea de zmeură. Se încorporează ușor în cremă pentru a nu se sfărâma. 
Se scoate tava de la rece și se toarnă compoziția. Se decorează cu zmeura rămasă și coajă de lime dată pe răzătoare. Se lasă peste noapte la rece. Se scoate din formă cu grijă. Dacă nu reușiți să scoateți fundul tăvii, o puteți lăsa așa. Nici eu nu am reușit inițial și am tăiat o felie de cheesecake pentru a o putea scoate ulterior.Să vă fie de bine!

11 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!