Dorada cu trufe negre Alina Avram 30 octombrie 2014 No Comment

Postam în zilele din urmă pe facebook o poză cu trufe negre. Eram fericită pentru că tocmai ce mi le cumpărasem. Am promis că o să pregătesc și ceva bun cu ele. Vă mărturisesc sincer că este prima dată când mănânc și gătesc trufe negre. Am profitat de faptul ca toamna este sărbătoarea trufelor în provincia în care locuiesc eu și mi-am cumpărat trei trufe negre. Am zis să încerc cu cele negre întâi și pe urmă cu cele albe. Contrar spuselor că ar fi foarte scumpe să știți că nu au costat foarte mult, 25 de cenți gramul, m-a ajuns în total vreo 7-8 euro. Mai scumpe în schimb sunt cele albe. Am primit și o cărticică cu rețete și instrucțiuni de gătire, curățare și conservare a trufelor. Mi-am ales să pregătesc ceva simplu. Chiar și așa am încălcat regulile dietei astăzi începând de dimineață când soțul meu drag m-a trezit cu un croissant și o cafea cu ginseng. 

Ingrediente:

3 fileuri de dorada
25 g de unt
50 ml de supă de legume
20 g de trufe negre
o linguriță de amidon de porumb
ulei extravirgin
sare roz de Himalaya
piper proaspăt

Mod de preparare:

Fileurile de dorada se sărează și se piperează. Vă recomand să folosiți piper proaspăt măcinat. Eu folosesc de multe ori la gătit sare roz de Himalaya. Dacă nu aveți puteți folosi și altfel de sare. 
Se încinge untul și o 2 linguri de ulei de măsline extravirgin. Se adaugă fileurile de dorada pe partea cu pielea și se prăjesc cu capacul pus pentru 5 minute. Se scot apoi pe o farfurie.
În sosul rămas de la pește se adaugă supa de legume și trufele tăiate feliuțe subțiri. Se adaugă apoi și amidonul și se amestecă totul energic cu o lingură de lemn până se îngroașă sosul. Se toarnă apoi peste fileurile de dorada și servește.
Cam asta ar fi tot! Ce ziceți, a ieșit bine pentru o primă încercare?


Să vă fie de bine!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!