Cred că este prima dată când pregătesc tarte cu aluat foietaj, dar chiar și așa nu-s de lepădat. Dacă vă uitați la celelalte tarte ale mele o să găsiți destule rețete de aluat pentru tarte. Inițial așa am vrut să le fac și eu, à la carte, dar m-am răzgândit. Mi-au plăcut teribil și așa, îmi place foietajul din comerț, dar până la urmă cui nu-i place? În privința strugurilor, puteți să-i înlocuiți cu alte fructe, care vă plac mai mult sau care vă sunt mai la îndemână. Și pentru că e luna tartelor la Adina Magda pe blog, mă înscriu și eu cu această rețetă pentru parada de sfârșit de lună. Aș fi vrut să fac ceva mai deosebit și fiindcă nu știu dacă o să mai apuc până la sfârșitul lunii să pregătesc ceva, rămân la aceste mini tarte delicioase.
Ingrediente:
un pachet de aluat foietaj (chiar două)
250 g de ricotta
300 g de struguri
4 gălbenușuri
70 g de zahăr
Mod de preparare:
Țin să precizez că ar fi bine să aveți cumpărate două pachete de foietaj la compoziția aceasta. Eu am avut doar unul și mi-a mai rămas puțină compoziție.
Ricotta o amestecați cu zahărul și gălbenușurile bine de tot. Daco optați pentru alt gen de fructe, tăiați-le în bucățele mici și amestecați-le apoi cu crema de brânză. Eu am preferat ca strugurii să-i adaug la final. Decupați din foietaj șase discuri de circa 8 centimetri diametrul și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Puneți în centrul fiecărui disc câte două linguri din compoziția de brânză și așezați apoi boabele de struguri. Nu puneți prea multă compoziția pentru a nu curge ulterior de pe aluat. Dați tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 25 de minute. Lăsați mini tartele să se răcească și apoi serviți-le cu mare poftă. Sunt tare bune!
Să vă fie de bine!
18 aprilie 2013