Supă cremă de morcovi și cartofi Alina Avram 19 noiembrie 2013 6 Comments

Nu e de mirare că bebelușilor le place morcovul. E dulce, hrănitor și colorat. Dar oamenilor mari le place? Unora da, altora nu, dar dacă îl transformăm într-o supă cremă delicioasă și mai adăugăm și câțiva cartofi? De câte ori fac supă cremă, taică-meu nici nu se atinge de ea. Singura supă cremă din care a mâncat totuși a fost cea de dovleac. Ar trebui să nu mă surprindă acest lucru, supa cremă de dovleac este una dintre cele mai bune supe cremă. Și supa de morcov se aseamănă foarte mult cu aceasta atât la gust, dar mai ales la culoare. Eu vă propun să vă încălziți și să vă delectați cu o supă cremă. Alegeți-vă legumele favorite și transformați-le într-o supă delicioasă!

Ingrediente:

750 g de morcovi curățați
o ceapă
3 cartofi mari
2 l de supă de legume sau de carne
3 linguri de smântână pentru gătit
o lingură de unt
ulei de măsline

Mod de preparare:

Încălziți untul și puțin ulei de măsline într-o oală încăpătoare. Tocați ceapa (nu prea mărunt) și adăugați-o în oală. Lăsați-o puțin să se înmoaie și adăugați apoi morcovii tăiați rondele. Acoperiți cu supa de legume (cam 1 litru de supă) și lăsați să fiarbă. Când morcovii încep să se înmoaie adăugați și cartofii tăiați cuburi. Lăsați să fiarbă bine și mai adăugați supă de legume pe parcurs. Pasați apoi supa la blender, iar dacă rezultă prea groasă mai adăugați supă de legume în funcție de consistența dorită. Puneți din nou supa pe foc și adăugați smântâna pentru gătit. Potriviți de sare și piper. Lăsați să dea un clocot și opriți focul. Serviți supa caldă, dar e excelentă și rece. Puteți folosi mai multă smântână sau o puteți exclude din ecuație. Vă recomand să adăugați și doi-trei căței de usturoi în momentul în care căliți ceapa. Eu nu am adăugat, dar parcă ar fi mers. 



Să vă fie de bine!
Tags:

6 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!