Fursecuri fragede cu ghimbir și fulgi de ciocolată Alina Avram 14 noiembrie 2013 6 Comments

Am început să îndrăgesc ghimbirul proaspăt din ce în ce mai mult. Cel mai mult îl îndrăgesc în prăjituri, tarte, biscuiți, fursecuri. Are o aromă inconfundabilă, foarte plăcută și nu se compară cu ghimbirul măcinat, deși l-am folosit și pe acesta de multe ori în deserturi. Fursecurile acestea le-am pregătit pentru provocarea Dulce Românie de luna aceasta. Mă bucur că fetele s-au gândit la tema aceasta pentru că e o temă ușoară și inventivă, la modul că te poți juca cum vrei cu fursecurile. Nu știu dacă eu m-am jucat așa de bine, dar de fragede pot să vă zic cu mâna pe inimă că au ieșit cele mai fragede fursecuri făcute de mine până la momentul actual. 

Ingrediente:

300 g de făină
180 g de unt
100 g de zahăr pudră
o linguriță de praf de copt
un zahăr vanilat
un gălbenuș
30 g de fulgi de ciocolată neagră
2 lingurițe de ghimbir ras

Mod de preparare:

Precizez de la bun început că nu am folosit mixerul sau vreun alt instrument de bucătărie ci doar propriile mâini :). E simplu și rapid. Așadar, frământați untul cu zahărul pudră și zahărul vanilat până se înmoaie și rezultă o pastă omogenă. Adăugați gălbenușul, ghimbirul și apoi făina cernută împreună cu praful de copt și frământați în continuare. Dați aluatul rezultat la rece pentru o jumătate de oră. E cam același lucru ca aluatul de tartă, doar că este puțin mai moale.
Scoateți aluatul din frigider și formați biluțe pe care le dați orice formă doriți. Puteți chiar să întindeți aluatul într-o foaie și să decupați fursecurile cu niște forme drăguțe. Eu le-am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le-am apăsat ușor cu degetul în mijloc unde am pus câțiva fulgi de ciocolată neagră. Puteți pune chiar bucățele sau bănuți de ciocolată. Sau fructe confiate, sau ce vă trece prin cap :)) . Dați fursecurile la cuptor pentru 10-15 minute maxim, la foc potrivit. Aveți grijă să nu se rumenească prea tare. Se scot pe un grătar, se lasă să se răcească și se servesc, însă sunt mai bune a doua zi. Să vă fie de bine!

6 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!