Supă cremă de dovleac cu mozzarella Alina Avram 24 octombrie 2013 21 Comments

Eu zic să continuăm seria rețetelor cu dovleac cu o supă cremă. De fapt cu asta ar fi trebuit să începem. Nu se poate să treacă toamna fără să consumăm o delicioasă supă de dovleac, aromată și frumos colorată. O mănânci practic cu ochii. Eu vă propun astăzi o variantă de supă cremă găsită într-o carte de bucate. Mi-a plăcut nespus și vreau să o repet cât de curând posibil. Sunt convinsă că și pe voi o să vă încânte, mai ales că se prepară rapid de tot. Partea mai grea o reprezintă curățatul dovleacului, o muncă ce pe mine mă enervează la culme și în acest caz apelez la bărbatul din dotare :)). 

Ingrediente pentru 4 persoane:

750 g de dovleac curățat
o ceapă
40 g de unt
750 ml de supă de carne
4 căței de usturoi
100 g de mozzarella
2 măsline negre fără sâmburi
2 fire de pătrunjel
100-150 ml de smântână pentru gătit

Mod de preparare:

Dovleacul curățat se taie cubulețe și ceapa se toacă mărunt. Se călesc împreună în unt pentru câteva minute. Se adaugă supa de carne (2 cuburi de concentrat și restul apă fierbinte) și se lasă să fiarbă.  Se adaugă și cățeii de usturoi zdrobiți și se condimentează supa cu sare și piper. Se continuă fierberea până când se înmoaie dovleacul. Se adaugă smântâna și se mai dă un clocot. Se pasează supa fierbinte și se servește împreună cu felii de mozzarella, măsline și frunze de pătrunjel. Puteți adăuga smântâna în funcție de gusturi, mai multă sau mai puțină. 



Să vă fie de bine!



Tags:

21 de comentarii :

  1. Vai de mine, cum arata! Ce culoare deosebita, are! Delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce culoare minunata si cat de aromata trebuie sa fie. O bunatate ce merita incercata!

    RăspundețiȘtergere
  3. La o portie din supa ta cu siguranta nu pot spune NU :) pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Reteta asta se inacdreaza perfect in provocarea Dulce Romanie de luna asta :D Nu vrei sa participi la parada? Uite aici link-ul cu informatiile necesare: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2013/10/provocarea-dulce-romanie-octombrie-2013.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Are o culoare asa de frumoasa!Si gustul este pe masura!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca e delicioasa! O voi incerca si eu, sigur.

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!