Guguluf cu dovleac și semințe de pin Alina Avram 17 octombrie 2013 16 Comments


Sunt extraordinar de încântată de acest guguluf, de cum a ieșit de bun. Dacă sunteți fani ai prăjiturilor cu dovleac știți la ce mă refer. Și nu e vorba doar de aroma inconfundabilă de dovleac aici, e vorba și de faptul că a ieșit un desert pufos, aromat și ''crănțănitor'' ( de la semințele de pin). Nu mai folosisem de mult timp forma de guguluf așa că i-am găsit o întrebuințare mai mult decât minunată. Merge de minune și o forma de chec sau orice altă formă dacă nu o aveți pe aceasta, dar aceasta din urmă îi conferă un aspect mai festiv, părerea mea. Puteți înlocui semințele de pin cu miez de nucă sau migdale, alune de pădure, etc. Mai bine vă dau rețeta că poate vă apucați de treabă.

Ingrediente:

150 g de unt
300 g de pulpă de dovleac
4 ouă
200 g de zahăr
un plic de zahăr vanilat
un praf de sare
300 g de făină
o linguriță de praf de copt
100 g de semințe de pin
unt și făină pentru uns forma

Mod de preparare:

Dovleacul se rade sau se taie în felii  foarte subțiri. Ouăle se mixează spumă cu zahărul tos, zahărul vanilat și sarea. Se adaugă untul topit puțin câte puțin și se mixează în continuare până devine o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă și ea conținutului. Se încorporează dovleacul ras și semințele de pin. 
Se amestecă bine și ușor cu o spatulă. Se toarnă amestecul într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Eu nu am uns cu nimic forma mea de silicon, doar am clătit-o puțin cu apă. Se dă guguluful la cuptor, la o temperatură moderată pentru 45 de minute. Se scoate apoi, se lasă să se răcească puțin și apoi se răstoarnă pe o farfurie. Se servește călduț, presărat cu zahăr pudră deasupra. E bun și a doua zi, dacă mai rămâne :). E simplu de făcut și delicios. Nu-i așa că vă tentează?



Să vă fie de bine!

Tags:

16 comentarii :

  1. jos palaria.arata minunat si te admir ca inca mai ai timp si de bucatarit si blog.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos arata si ce bun trebuie sa fie!
    P.S. Ce face bebe?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cafea am,ce-mi lipseste este o portie dubla din prajitura ta :) Hugs

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt fan dovleac iar prajitura ta este pe lista mea scurta si urgenta!!! Te pup, Alina, sa ai o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce mult imi place guguluful, iar cu dovleac yummmy!! :)

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!