Tartă cu cremă frangipane și coacăze roșii Dohotariu-Avram Alina 8 august 2013 12 Comments

Bine v-am regăsit într-un august de-a dreptul canicular! De aproape o săptămână mănânc sandvișuri, salate și grătare pentru că nu mă pot apropia de cuptor și plită. E frumoasă vara, dar călduri așa de mari nu mi-a fost dat să trăiesc până acum. Cu toate acestea am făcut o tartă zilele acestea, dar nici eu nu știu de unde am avut atât de mult curaj. Noroc că se face rapid și nu trebuie să stea mult timp în cuptor. Până acum nu am folosit coacăzele la niciun desert și nici nu știu dacă e cea mai fericită alegere. Mie mi-a plăcut totuși pentru că se completează destul de bine gustul dulce al cremei frangipane cu gustul acrișor al coacăzelor. Ideea a pornit nu de la faptul că voiam să pregătesc o tartă, ci de la faptul că am cumpărat fructele acestea mici și roșii și nu știam ce întrebuințare să le dau. Am găsit-o, dar se putea și mai bine. Am altă idee pe care sper să o pun în practică în curând. 

Ingrediente pentru aluatul de tartă:
200 g de făină
100 g de unt rece
100 g de zahăr
1 ou

Pentru crema frangipane:
100 g de migdale măcinate
100 g de unt
100 g de zahăr pudră
1 ou

În plus: 125 g de coacăze roșii

Mod de preparare:

Pentru aluatul de tartă se amestecă toate ingredientele cu mâna sau la robot până rezultă un aluat omogen și moale care va sta la frigider pentru o oră, învelit în folie alimentară.
Crema frangipane se pregătește și ea la fel de simplu. Untul moale se mixează cu zahărul pudră. Se adaugă oul și la final migdalele măcinate. Compoziția rezultată se lasă și ea la rece pentru 10 minute. Se scoate aluatul de tartă și se întinde cu mâinile(varianta mea preferată) într-o tavă de tartă. La temperatura mâinilor aluatul se înmoaie și se poate întinde ușor în tavă. Se întinde apoi crema frangipane peste aluat și se pun și coacăzele deasupra. Se dă tarta la cuptor pentru 25-30 de minute. Eu am încălzit bine cuptorul înainte și în 20 de minute tarta mea a fost gata. Puteți opta desigur pentru alte fructe, mai voluminoase, ca de exemplu smochine. Merg de minune cu crema frangipane. Coacăzele fiind micuțe, crema le-a acoperit în întregime după cum puteți observa și din poze. După ce s-a rumenit tarta, lăsați-o să se răcească și mai apoi savurați-o. Se poate păstra și la rece. 



Să vă fie de bine!
Tags:

12 comentarii :

  1. Daca este acrisoara mie-mi place mult!Arata grozav!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata delicios de bine...si ce culori, mmmmm!!! Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bine arata si tare m-as infige in monitor dupa o felie.tb sa incerc neaparat mai ales ca inca mai am coacaze in gradina si saracele se strica sau sunt mancate de pasari ca n-apuc sa le strang

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!