Supă de roșii coapte Dohotariu-Avram Alina 13 august 2013 8 Comments

Prima dată am auzit de această minunată supă de la Corina și mi-am propus ca într-o zi să o încerc și eu. Am mai pregătit supe de roșii, dar niciodată cu roșii coapte la cuptor. Această variantă mi-a plăcut cel mai mult dintre toate cele încercate până acum. Și în plus această rețetă pică la fix cu provocarea de luna aceasta, lansată de Diana. Bineînțeles că am folosit și de această dată roșii din grădină. Roșiile sunt niște legume minunate și eu le consum destul de des, chiar dacă intră în categoria legumelor acide și îmi cauzează unele problemuțe în această perioadă. 

Ingrediente:

1,5 kg de roșii 
ulei de măsline
o lingură de unt
o ceapă
2-3 căței de usturoi
o mână de busuioc proaspăt
sare, piper
100 ml de smântână dulce (am folosit eu)

Mod de preparare:

Roșiile se spală și se taie în bucăți potrivite, depinde cât sunt de mari. Eu am avut și mai mai mari și mai mici. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se condimentează cu sare și piper proaspăt, se stropesc cu câteva linguri de ulei de măsline și se dau la cuptor pentru 20 de minute. Nu pot să vă spun cu exactitate cât ulei de măsline am folosit la rețetă, pentru că l-am adăugat mai mult ochiometric. După 20 de minute, roșiile se scot din cuptor și se lasă să se răcească pentru a le putea înlătura pielița. Se călește ceapa tocată grosier și usturoiul în 3-4 linguri de ulei de măsline și o lingură de unt. Se adaugă apoi și roșiile descojite și două căni de apă. Se lasă să fiarbă pentru 15-20 de minute, iar spre final se adaugă și busuiocul proaspăt. Se oprește focul, după ce roșiile au fiert și se pasează supa cu blenderul. Se pune din nou supa pe foc, se adaugă smântâna și se lasă să dea doar un clocot. Se servește supa caldă, dar e bună și rece, cu crutoane stropite cu ulei de măsline și coapte în cuptor.



Să vă fie de bine!
Tags:

8 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!