Gratin de dovlecei și roșii Alina Avram 1 iulie 2013 8 Comments

Astăzi dăm startul unei noi luni de vară. Sper să fie o lună minunată, lipsită de evenimente urâte atât pentru voi cât și pentru mine. Și cel mai important e să nu fie o lună caniculară. În zilele de vară călduroase avem nevoie de mâncăruri ușoare precum aceasta pe care v-o recomand astăzi. Dacă aveți dovlecei și nu știți ce întrebuințare să le dați, puneți repede de un gratin. Nu aveți nevoie de multe ingrediente și nici nu trebuie să zăboviți mult prin bucătărie. Rezultatul o să vă placă, în mod sigur. E o mâncare gustoasă. 

Ingrediente:

3-4 dovlecei (în funcție de dimensiunea tăvii folosite)
2 roșii 
o mână de busuioc
150-200 g de cașcaval
50 g de parmezan
sare, piper
ulei de măsline

Mod de preparare:

Am ales să fac de această dată gratinul cu dovlecei copți pe grill pentru un gust mai bun. Așadar dovleceii se taie felii pe lungime, se condimentează cu sare și piper și se coc pe grill. Se pune apoi primul strat de dovlecei într-un vas și se stropesc cu ulei de măsline. 

Se așază deasupra roșiile tăiate felii și frunzele de busuioc. Adăugăm și jumătate din cantitatea de cașcaval răzuită. Distribuim al doilea strat de dovlecei rumeniți pe grill, stropim la fel cu ulei de măsline și la final adaugăm restul de cașcaval și parmezanul răzuit. Dăm tava la cuptor, la foc moderat. Dovleceii o să lase apă și o puteți scurge dacă vi se pare prea multă în momentul în care îi scoateți din cuptor. Sau îi puteți lăsa în cuptor până mai scade din lichidul rezultat de la ei. Oricum se fac foarte repede, așa că nu trebuie să îi țineți prea mult la cuptor, având în vedere că au fost și rumeniți înainte pe grătar. Simplu în toate sensurile!


Să vă fie de bine!

8 comentarii :

  1. Am pregatit tava, am cumparat dovleceii.
    Parmezan.
    Ulei din ala bunul, de la origine, cu soarele Greciei in el.
    Gata, ma apuc de treaba.
    Voi lipsi putin dar ma voi intoarce cu o "opera de arta" ca aceasta din fata ochilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă înveselesc instant comentariile tale. Operă de artă? Mulțumesc, dar eu aștept să văd și opera ta de artă.

      Ștergere
  2. Parca gatesti numai pentru gustul meu!:)
    Sper sa ai parte de o vara asa cum iti doresti!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!