Tartă cu vișine Alina Avram 25 iunie 2013 26 Comments

Credeam că nu o să găsesc vișine aici, dar din fericire am găsit și am făcut o  tartă delicioasă. E aceeași rețetă ca la tarta cu cireșe, doar că i-am dat altă formă și am ales vișinele ca și compoziție. Se face tare ușor și e foarte bună, vă asigur de asta. Dacă vă plac deserturile  cu vișine, nu ezitați să o încercați.

Ingrediente pentru aluat:
250 g de făină
100 g de unt
100 g de zahăr
un ou

Pentru compoziția de vișine:
400 g de vișine fără sâmburi
150 g de zahăr
2 linguri de amidon
1/2 esență mică de migdale

Mod de preparare:

Ingredientele pentru aluat se adaugă într-un bol și se frământă până rezultă un aluat omogen care va sta la rece pentru minim 30 de minute. Untul trebuie să fie rece atunci când îl frământați cu restul ingredientelor.
Pentru compoziție se amestecă vișinele cu zahărul și esența de vanilie și se pun pe foc să se topească zahărul și să se formeze siropul. Se adaugă apoi amidonul, se amestecă și se lasă pe foc să se lege siropul rezultat de la vișine, amestecând din când în când să nu se ardă compoziția. Se lasă să se răcorească bine.
Se scoate aluatul și se întinde cu mâinile (varianta mai rapidă) într-o formă de tartă. Se păstrează o bucățică de aluat pentru grilaj. Se toarnă compoziția de vișine în tavă, peste aluat. Se formează din restul de aluat benzi cu ajutorul unei rozete pe masa de lucru unsă cu făină.  Se coace tarta la foc moderat până se rumenește. Se servește călduță sau rece. 


Să vă fie de bine!

Tags:

26 de comentarii :

  1. Alina draga, te invidiez ca te poti bucura de visine. Mie imi place mult dulceata de visine dar nici anul acesta nu cred ca voi reusi sa o fac deoarece la Milano nu se gasesc. :(. Tarta arata tare bine. xox

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am găsit în magazin. Eu nu mă omor după vișine, doar după anumite deserturi cu vișine.

      Ștergere
  2. Cred ca are o aroma aparte… Arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau si eu doua felii din desertul meu preferat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tarta arata superb... Si extrem de delicioasa :-*

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna de tot! Trebuie s-o incerc si vad ca se face si destul de simplu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am facut acum cateva zile o tarta exact la fel dar am uitat sa-i fac poze,acum trebuie sa o refac musai,cat mai am visine in copacei.Stiu ca este o bunatate.
    Cat de frumoasa este aceasta a ta!
    Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Wow, cat de bine arata! Am o poftaa de visine ... mmm :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Tare buna! Si mie imi plac visinele in prajituri!

    RăspundețiȘtergere
  9. Alina, ar fi trebuit sa dai si niste timpi de lasare pe foc/ la cupor pentru cei mai neinitiati intr-ale bucatariei ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi-e greu să dau timpi de lăsare pe foc sau la cuptor, dar nici măcar eu nu gătesc după timpii indicați în unele rețete. Nu se potrivesc întotdeauna și nu vreau să fiu acuzată că nu i s-a copt cuiva prăjitura din cauză că am indicat greșit timpul de coacere. În plus diferă foarte mult de la cuptor la cuptor.

      Ștergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!