Sorbet de pepene galben Alina Avram 8 iunie 2013 16 Comments

Zilele caniculare încep să-și facă simțită prezența încet, încet. Cu ce ne putem răcori în astfel de zile decât cu o înghețată, o băutură rece sau de ce nu cu un sorbet aromat de pepene galben. Iubesc acest fruct, e aromat și răcoritor. Într-un timp eram înnebunită după înghețata de pepene galben, dar am regăsit acum aceeași savoare în acest delicios sorbet. Avantajul acestui desert răcoritor este că se face extraordinar de ușor, mai greu e cu statul la congelator, dar merită așteptarea, vă asigur. Încercați-l și voi și nu veți regreta!

Ingrediente:

un pepene galben
200 ml de apă
200 ml de zahăr
3 linguri de grappa (sau votcă)
sucul de la 1/2 de lămâie

Mod de preparare:

Se pregătește prima dată siropul. Apa se pune pe foc împreună cu zahărul până se topește. Se adaugă sucul de lămâie și se lasă siropul la răcit. Pepenele galben, se curăță, se taie cubulețe și se pasează la blender. Piureul astfel rezultat se amestecă cu siropul de zahăr și cele 3 linguri de grappa sau votcă. Se pune amestecul într-un vas de inox și se dă la rece pentru câteva ore bune. Eu l-am lăsat peste noapte, dar am amestecat de vreo 3 ori în el, la interval de o oră. Sorbetul nu se va întări la fel ca înghețata cât va sta la congelator. Are consistență diferită și se topește mai repede. De aceea se servește imediat ce a fost pus în cupe, dar nu cu grabă pentru că e foarte rece. Mie mi-a plăcut teribil. E asemănător cu granita. Știu că lipsește menta din decor, dar trebuie să-mi cumpăr pentru că în grădină nu a vrut să răsară :(.


Să vă fie de bine!

16 comentarii :

  1. Mmmmm...ce bunatate! Weekend frumos, Alina . Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Parca simt parfumul pepenului!! Cat de bun tb sa fie!! De mult n-am mai vazut asa pepene portocaliu, la noi toti sunt galbeni ametiti spre verzui...

    RăspundețiȘtergere
  3. O reteta tare buna pt o zi calduroasa de vara! Pup

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!