Pui întreg la cuptor Alina Avram 7 iunie 2013 11 Comments

Am primit un pui de curte de la niște bătrâni cumsecade, de aici din Italia. De fapt nu eu l-am primit, ci oamenii mei harnici și pricepuți :). Bătrânii aceștia cresc pasări de curte și fiindcă au multe mai fac și cadou dintre ele. Eu nu-i cunosc, dar din câte am înțeles sunt tare de treabă și fiindcă Iulian al meu i-a mai ajutat la unele treburi prin curte, ei te răsplătesc cum știu ei mai bine. Și acum am un curcan în congelator, primit de la ei în urmă cu ceva timp, care își așteaptă rândul la cuptor. Deocamdată am făcut puiul acesta pentru că se face mai ușor decât un curcan. O să urmeze și curcănelul în curând, dragul de el :)). Îmi era teamă că fiind un pui de curte nu o să se facă repede și bine, dar în maxim două ore a fost gata. Rețeta e orientativă și cantitățile la fel și ce să mai spun de faptul că îl pui la cuptor, el se face singur și noi gospodinele în timpul acesta putem face alte lucruri  prin casă. 

Ingrediente:

un pui de țară
50 g de unt
ulei de măsline extravirgin
sare și boia de ardei
praf de usturoi
busuioc proaspăt
3 cartofi 
2 morcovi
2 cepe roșii

Mod de preparare:

Puiul curățat, spălat, pârlit și așa mai departe se masează bine cu untul moale și se pune într-o tavă încăpătoare. Se stropește cu ulei de măsline și se condimentează cu sare, piper, usturoi praf sau usturoi normal. Aici la capitolul ingrediente vă dați seama că îl puteți condimenta cu ce vă place mai mult. Eu am ales să adaug și câteva frunze proaspete de busuioc având în vedere că rozmarinul nu-l agreez mai deloc. 
Legumele le-am curățat și le-am introdus în interiorul puiului. Am acoperit tava cu folie de aluminiu și am dat-o la cuptor pentru două ore. Din când în când am mai întors puiul de o parte pe cealaltă, iar după vreo oră de stat la cuptor am luat de tot folia de aluminiu și am lăsat puiul să se rumenească frumos pe toate părțile:). L-am servit alături de o salată verde și cu legumele din interior bineînțeles. Oamenilor mei le-a plăcut teribil. Acum dacă vă tentează și pe voi să încercați un pui de țară la cuptor nu pot să vă garantez că timpul de coacere coincide cu al meu. Eu v-am prezentat varianta mea de pui întreg la cuptor. 


Să vă fie de bine!

11 comentarii :

  1. Mai Alina mai ce imi faci tu mie???? Sunt la servici si am in fata puiul tau.... Este corect???? Arata minunat! Jumatate as manca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oooooo ce bunatate!!! Arata fantastic de bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. :) )) Nu-ti spun ce am in cuptor! Un pui, doar ca eu repet o reteta veche. Daca ma uitam acum 30 de minute aici, incercam reteta ta, arata tare imbietor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Waaai, ce pui apetisant. Iar balesc incontrolabil de la prima ora. :)) Musai weekend-ul viitor trag o fuga la tara sa cotonogesc si eu unul. :">

    RăspundețiȘtergere
  5. ce bine arata si a iesit, are o culoare aurie superba si cred ca foarte gustos si delicios...asa da masa festiva in familie :)

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!