Prăjitură cu căpșuni și ciocolată Alina Avram 28 iunie 2013 16 Comments

Această prăjiturică este simplă, gustoasă și aromată. E ideală pentru ideea de desert rapid, servit la cafea sau la ceai. S-a consumat rapid, semn că a fost foarte apreciată de ai mei. Căpșunile se pot înlocui cu orice fel de fructe de sezon, precum vișine, cireșe, zmeură, etc. Ideea de a pregăti această prăjitură a pornit de la faptul că aveam o caserolă mică de căpșuni pe care voiam să o utilizez într-un desert nu foarte complicat și mai la îndemâna tuturor.

Ingrediente:

4 ouă
150 g de zahăr
200 ml de lapte
100 g de unt
3 linguri de cremă de ciocolată (nutella)
300 g de făină
coaja de la o lămâie
o linguriță de praf de copt
200 g de căpșuni

Mod de preparare:

Ouăle se separă și albușurile se mixează cu zahărul. Se adaugă pe rând gălbenușurile și se continuă mixarea ingredientelor. Se încorporează apoi ciocolata topită împreună cu untul, laptele călduț și la final făina cernută cu praful de copt. Se adaugă și coaja rasă de lămâie și se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Tava mea e mai mică, de 20x30. Se distribuie deasupra căpșunile tăiate în jumătate și se coace prăjitura la o temperatură moderată. Se lasă să se răcească și apoi se porționează și se servește. 



Să vă fie de bine!

16 comentarii :

  1. O combinatie care-mi place tare mult,asa ca servesc o bucatica!
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti neobosita!
    Mereu mesteresti ceva bun.
    Da bun tare!
    Irezistibil desert!

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar cred ca a fost buna!!! are ce imi place mie mult: capsune si ciocolata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce-mi place!!! Eu de cand nu mai am acces de la birou la net ma simt ca un leu in cusca :))), am senzatia ca ratez foarte multe lucruri frumoase!

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!