Plăcintă cu dovlecei Dohotariu-Avram Alina 20 iunie 2013 8 Comments

Pentru că îmi plac dovleceii și pentru că nu m-am plictisit încă de ei, am pregătit o plăcintă cu dovlecei. Se pregătește ușor, e bună atât caldă cât și rece și nu-ți îngreunează stomacul. Dacă sunteți fani dovlecei și mai ales plăcintă cu dovlecei vă recomand să o încercați și voi în bucătăriile voastre. Dacă nu sunteți fani dovlecei, mare păcat, pentru că nu știți ce pierdeți. E sezonul lor așa că bucurați-vă de ei. 

Ingrediente:

800 g de dovlecel ras
200 g de cașcaval ras
150 g de făină
o linguriță de praf de copt
4 ouă
2-3 cepe verzi
2 căței de usturoi
o legătură de pătrunjel
câteva frunze de busuioc (opțional)
o legătură de mărar
1/2 pahar de ulei
1/2 pahar de lapte
sare și piper
unt și pesmet pentru uns vasul

Mod de preparare:

Dovleceii se spală și se dau pe răzătoare. Se scurg apoi de zeamă și se pun într-un bol. Dintr-un kilogram de dovlecei mie mi-a rezultat cam 800 g de dovlecel ras. Ceapa și usturoiul se toacă și se călesc până se înmoaie în puțin ulei de floarea soarelui. Se adaugă peste dovlecelul ras. 
Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă și aceasta în bol, la fel ca și restul ingredientelor: cașcavalul ras, verdeața tocată, gălbenușurile, uleiul și laptele. Se amestecă bine compoziția și se condimentează cu sare și piper. Albușurile se mixează spumă și se încorporează ușor în compoziția anterioară. Se toarnă amestecul într-un vas uns cu unt și tapetat cu pesmet. Se coace până se rumenește, la 180 de grade. Se servește caldă sau rece. E bună oricum, numai că plăcinta caldă nu o să reușiți să o tăiați frumos. E destul de moale. După ce se răcește se mai întărește. 


Să vă fie de bine!


8 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!