Clafoutis (cu cireșe și piersici) Alina Avram 10 iunie 2013 18 Comments

Am încercat și eu acest desert numit generic ''clafoutis''. L-am încercat în varianta originală, cu cireșe, dar și în varianta mai puțin originală, cu piersici. Varianta cu cireșe rămâne însă de departe cea mai bună. Desertul are un aspect de budincă, iar piersicile din compoziție îl fac mai moale decât cireșele. Nu e un lucru rău, e foarte bine, mai ales dacă îndrăgiți acest tip de prăjitură. Fiindcă nu avea rost să fac două postări, fiind vorba de același aluat în ambele cazuri, m-am gândit să fac și câteva remarci pe baza acestui desert în cazul în care vă tentează să-l încercați. Recomand folosirea unor piersici mai dulci și mai aromate. Eu nu prea am găsit să cumpăr până acum așa ceva, din păcate. Am folosit pentru varianta cu cireșe 300 de grame de cireșe, dar merg chiar 400-500 de grame. Rețeta e super simplă, aluatul este unul de clătite, iar rezultatul este unul foarte bun.

Ingrediente:

3 ouă
100 g de zahăr
90 g de făină
200 ml de lapte
un praf de sare
500 g de piersici (sau 500 g de cireșe curățate)
zahăr vanilat
unt și zahăr tos pentru formă
zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Cireșele curățate sau piersicile tăiate felii se așază într-o tavă unsă cu unt în care se presară și puțin zahăr (cam 30 de g). Eu am folosit o tavă de tartă.

Pentru compoziție se mixează ouăle întregi cu zahărul tos, zahărul vanilat și un praf de sare. Se încorporează apoi făina cernută și la final se adaugă laptele. Rezultă așadar o compoziție de clătite care se toarnă peste fructele așezate în tavă. Se dă tava la cuptor la foc moderat până se rumenește deasupra. În timpul coacerii clafoutisul se va umfla puțin, dar după ce va fi scos din cuptor, se va lăsa. Nu vă  speriați că pare necopt, așa trebuie să fie. Presărați zahăr pudră deasupra după ce s-a răcit și serviți desertul cu plăcere. E un desert simplu și rapid. Rapid dispare de pe masă!




Să vă fie de bine!



18 comentarii :

  1. Nu am mai facut de vreun an , acum mi-ai facut pofta. Poate ar trebui sa ma pun pe treaba :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Varianta cu cirese este preferata sotului meu! Iar la cea cu piersici nu m-am gandit dar trebuie sa fie tare interesant gustul ca de aspect arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmm...mi-ai amintit cu drag de clafoutis! Si numai bine, ca e sezonul cireselor acum. Saptamana asta neaparat fac si eu minunatia asta :) Tare fain ti-a iesit si varianta cu piersici, esti o harnicuta, numai bunatati prepari :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Ambele variante sunt bune, dar cum ciresele imi plac mai mult, aleg o feliuta cu cirese :). pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Aleg si eu o felie cu cirese, dar n-as refuza nici una cu piersici ;-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie imi plac ambele asa ca ma servesc din fiecare.

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!