Supă cremă de sparanghel Alina Avram 10 mai 2013 10 Comments

Nu pot să vă descriu în cuvinte cât de bună este această supă cremă de sparanghel. Trebuie să o încercați și îmi veți da dreptate. Nu știu cât de accesibil ca preț este sparanghelul la noi, dar aici s-a ieftinit considerabil. Așa că vor mai urma rețete cu sparanghel în zilele următoare. Am de gând să mă bucur cât mai mult de calitățile lui. De fapt mai exact până mă plictisesc și descopăr alt ingredient minune, care până la momentul respectiv nu prea mă cucerise. Recunosc că nu prea am consumat sparanghel până acum și mai recunosc că e prima supă de sparanghel pregătită de mine. Despre sparanghel am aflat și eu că este foarte bogat în acid folic, vitamina K și calciu. Reglează colesterolul, scade tensiunea arterială, are proprietăți antiinflamatoare și alină depresia. Până la urmă, există vreo legumă dăunătoare pentru sănătate? Știm cu toții cât de sănătoase și de esențiale sunt legumele pentru organismul nostru. Nu trebuie decât să le consumăm cât mai des cu putință.

Ingrediente pentru 3 porții de supă:

250 g de sparanghel
2 cartofi medii
o ceapă
ulei de floarea soarelui
un litru de supă de legume
2 linguri de smântână
sare, piper

Mod de preparare:

Prima dată se spală sparanghelul și se înlătură partea lemnoasă a acestuia. Îl puteți îndoi ușor spre capete și se va rupe partea dură sau o puteți tăia cu un cuțit. Tăiați ceapa nu foarte mărunt și căliți-o în puțin ulei de floarea soarelui. Adăugați apoi sparanghelul tăiat în bucăți potrivite și cartofii tăiați cubulețe. Amestecați și adăugați și supa de legume (un litru de apă fierbinte și două cuburi de concentrat de legume). Lăsați să fiarbă legumele până le puteți pasa apoi prin blender. În timpul fierberii mai puteți adăuga după gust sare și piper. În privința supei de legume eu am fiert separat niște sparanghel pentru o salată și nu am aruncat apa în care fiert ci am pus cuburile de legume și am păstrat-o pentru supa cremă. Puteți fierbe și voi capetele lemnoase ale sparanghelului separat, pe urmă le aruncați și adăugați în apă concentratul de legume.
După ce au fiert legumele, puneți-le în vasul blenderului și pasați-le. Adăugați apa pe rând până supa ajunge la consistența dorită de voi. Transferați apoi supa într-o crăticioară, adăugați două linguri de smântână și mai puneți-o pentru câteva minuțele pe foc. Serviți supa caldă cu un adaos de smântână (sau nu) și câteva picături de ulei de măsline (sau nu). Eu am decorat-o cu un capăt de sparanghel și o frunză de mentă. Am pus și câteva picături de ulei de măsline. Serviți-o cu pâine prăjită sau cum vă place :). E bună și fără pâine.


Să vă fie de bine!
Tags:

10 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!