Turte cu telemea și mărar Dohotariu-Avram Alina 12 martie 2013 26 Comments

Îmi era poftă de niște turte cu brânză și mărar, coapte în tigaie, așa că m-am pus pe treabă. Am plămădit un aluat simplu și am făcut niște turte pe care le-am umplut cu telemea de casă și mărar. Simplu și gustos! Dacă vă tentează să încercați și voi și aveți de gând să folosiți tot telemeaua pentru a le umple, vă recomand să folosiți una mai molcuță, de vacă, pe care să o desărați înainte dacă e prea sărată. Rețeta e simplă, iar aceste turte calde o să vă placă în mod sigur.

Ingrediente:

500 g de făină
o cană de apă călduță
drojdie cât o nucă
o linguriță de sare
o linguriță de zahăr
un pahar mic de ulei 
400 g de telemea
o legătură de mărar
piper

Mod de preparare:

Se face un aluat simplu din făina amestecată cu zahărul și sarea. Se toarnă în centrul ei drojdia dizolvată în apă călduță și se începe frământarea aluatului bine de tot, până se încorporează toată făina și aluatul începe să capete formă. Se toarnă pe rând uleiul și se frământă în continuare până când aluatul devine elastic, omogen și nu se rupe. Se lasă la crescut pentru o oră, la loc cald. 
După ce a crescut aluatul se transferă pe masa de lucru unsă cu puțin ulei. Se ia câte o bilă de aluat și se întinde într-o foaie rotundă cu sucitorul. Se pune în  centrul ei câte o lingură din telemeaua dată pe răzătoare și amestecată cu mărarul tocat mărunt. Se împăturește foaia de aluat exact ca la brânzoaicele clasice și apoi se întinde din nou aluatul într-o foaie nu foarte groasă. Dacă se întâmplă să vi se rupă pe alocuri aluatul, nu-i nicio problemă. Îl puteți ''cârpi'' în locul în care s-a rupt. Oricum nu exagerați prea tare cu sucitorul. Coaceți turtele într-o tigaie antiaderentă pe ambele părți. Folosiți puțin ulei pentru a unge tigaia înainte de a coace turtele. Când s-au rumenit frumos pe ambele părți înseamnă că sunt gata. Am atașat și o poză cu telemeaua de casă, făcută de ghici cine? De tatăl meu, de cine altcineva :))?!



Să vă fie de bine!

26 de comentarii :

  1. Ai facut niste bunatati aici, ma chemi la masa, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunate turtele! Chiar imi era dor sa mananc asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bunatati! Servesc cu placere vreo 2,3........cate au mai ramas :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac enorm turtele astea ce le mancam la bunici.Nu le am eu cu branza, dar simple as manca oircand.Bravo Alina!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm, ce bunatati!!!De mult le-am pus pe lista, dar nu le mai vine randul la facut:)Fur de la tine o bucatica, sa-mi treaca pofta:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata!! Am o pofta nebuna de branza! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte bune turtele! Imi place branza cu marar!

    RăspundețiȘtergere
  8. Preparatul acesta imi aduce cu drag aminte de bunicuta mea !!! <3

    RăspundețiȘtergere
  9. au iesit ft gustoase, mie mi-au rezultat 6 bucati :)

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!