Tartă cu cremă de vanilie și căpșuni Alina Avram 27 martie 2013 16 Comments

Am pregătit din nou o tartă delicioasă. Mi se pare un desert simplu și de efect. Este prima dată când o pregătesc și tot ce  regret e că nu am făcut mai multă cremă de vanilie. Dacă vreți să o pregătiți și voi în bucătăriile voastre dublați ingredientele de la crema de vanilie pentru a ieși perfectă. Puteți înlocui căpșunile cu zmeura și e recomandat să folosiți fructe proaspete. Dacă v-am convins iată și rețeta pe care am preluat-o dintr-o revistă Click pentru femei.

Ingrediente pentru aluat:
300 g de făină
100 g de zahăr pudră
o linguriță de praf de copt
200 g de unt (eu am folosit margarină)
2 gălbenușuri
o esență de portocale sau 2 linguri de zeamă de portocale

Pentru cremă:
2 gălbenușuri
20 g de amidon alimentar
100 ml de lapte
100 g de zahăr
1/2 baton de vanilie sau 2 pliculețe de zahăr vanilat

Pentru decor:
300 g de căpșuni sau alte fructe de sezon
frunze proaspete de mentă

Mod de preparare:

Se cerne făina cu zahărul pudră și praful de copt apoi se amestecă cu untul tăiat cubulețe (margarina în cazul meu) până rezultă un aluat nisipos. Se adaugă pe rând cele două gălbenușuri și esența de portocale. Se frământă până se obține un aluat omogen și elastic care se lasă la rece pentru 30 de minute. 
Pentru pregătirea cremei se mixează gălbenușurile cu zahărul și se adaugă treptat amidonul. Se subțiază cu lapte și se transferă amestecul pe foc mic să se îngroașe. Se amestecă mereu și se adaugă și semințele de la jumătate de baton de vanilie în compoziție. După ce s-a îngroșat crema, se lasă la răcit până la momentul utilizării.
Aluatul de tartă se întinde într-o foaie pe masa de lucru unsă cu făină. Eu de obicei o întind pe o bucată de hârtie de copt unsă cu făină ca să îmi fie mai ușor să o răstorn pe urmă. Se pune apoi aluatul într-o formă de tartă și se taie surplusul de aluat. Se înțeapă aluatul din loc în loc cu o furculiță și se dă tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 15 minute, până se rumenește puțin. Prima dată aluatul o se crească (datorită prafului de copt) apoi se va rumeni frumos. 
Se scoate tava din cuptor și se lasă să se răcească aluatul înainte de pune crema de vanilie peste. După ce ați pus și crema de vanilie, decorați tarta cu căpșuni și frunze de mentă. Eu nu am avut mentă, din păcate. Se servește rece. Eu am presărat și niște zahăr pudră pe ea înainte de servire chiar dacă se topește din cauza fructelor. 



Să vă fie de bine!
Tags:

16 comentarii :

  1. Promiteam acum ceva vreme, dupa minunatul tau smoothie cu capsuni, ca voi merge la cumparaturi si m-am tinut de promisiune.
    Mi-am facut si smoothie - absolut delicios, dar am facut si tort pe care nu am apucat inca sa il postez.
    Cu toate acestea, salivez la tarta ta.
    Nu poate fi decit delicioasa.
    Salutari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tartele cu crema de vanilie si capsuni sunt absolut delicioase.Imi place foarte mult.O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Grozava combinatia!! Cu siguranta ca si mie mi-ar placea cu crema mai multa, asa sunt eu...daca este crema din belsug, atunci e bine ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte apetisanta tarta!mi-e dor de capsune!:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult. Eu rămân la varianta de ''căpșuni''chiar dacă poate nu e forma corectă. Din câte am văzut conform Dex-ului sunt acceptate ambele variante. Am văzut că și tu pe blog ai scris despre acest lucru, dacă nu mă înșel.

      Ștergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!