Supă cremă de linte Dohotariu-Avram Alina 30 martie 2013 26 Comments

Iată că vin și eu cu o rețetă de post pentru cei care îl țin și sunt în pană de idei. Mai mult decât o rețetă de post, e un fel de mâncare foarte sănătos. Lintea, după cum bine se știe, este un super aliment. Se pregătește mai rapid decât fasolea și este o sursă foarte importantă de fibre. Ajută la scăderea colesterolului și la echilibrarea nivelului de zahăr în sânge. Fiind bogată în fier, acid folic și magneziu, lintea conține și foarte puține calorii, un aspect foarte important pentru cei care țin la acest lucru. Cred că ar mai fi multe de spus despre linte, dar mă opresc aici și vă recomand să o consumați cât mai des.

Ingrediente:

300 g de linte verde
o ceapă mare (eu am folosit și roșie și albă)
2 morcovi
3 căței de usturoi
o legătură de pătrunjel
o cană de sos de roșii
ulei de floarea soarelui
sare, piper

Mod de preparare:

Lintea se  spală în mai multe ape înainte de a o pune la foc. Se pune uleiul la încins într-o tigaie. Eu am folosit un wok și am folosit ceva mai mult ulei decât 2-3 linguri în mod normal. Legumele (ceapa, morcovul, usturoiul) se taie în bucăți mai mari (pentru că oricum vor fi trecute prin blender) și se pun la călit în tigaie. Se lasă câteva minute, se adaugă lintea înmuiată și pătrunjelul tocat. Se amestecă bine, se adaugă și sosul de roșii și se completează cu un litru de apă. 
Se acoperă cu un capac și se lasă lintea și legumele la fiert. Se mai adaugă apă pe parcurs până ce au fiert bine de tot. E bine să conțină mai multă apă și să nu scadă lichidul de tot pentru a putea da apoi legumele prin blender și supa să nu fie foarte groasă. Dacă v-a ieșit totuși prea groasă mai puteți adăuga puțină apă fierbinte și o mai puteți pune câteva minute pe foc. Se servește cu crutoane și dacă vă place gustul mai picant nu uitați să adăugați în momentul pregătirii și un praf de boia de ardei.


Să vă fie de bine!
Tags:

26 de comentarii :

  1. Ne place mult lintea si o consumam foarte des,mai ales in salate dar supa ta arata grozav!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador supicile crema dar de linte n-am facut niciodata. Buna idee. De tinut minte ;). Te pup, Alina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu am făcut tot pentru prima dată :). Voiam să mai schimb modul de a o consuma și așa mi se pare cel mai bun, deocamdată.

      Ștergere
  3. Ottima la tua zuppa, ideale per questo clima freddo e piovoso.Un abbraccio, buona Pasqua Daniela.

    RăspundețiȘtergere
  4. O bunatate de supa! Imi plac mult supele crema :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ia pune si la mine in castron doua polonice de sanatate... din asta!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. N-am mancat niciodata linte si o vad mereu prin magazine ...chiar e musai sa incerc si eu supa ta, arata super bine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încearcă lintea, sper să-ți placă! Depinde cum o pregătești. Mie la început nu mi-a plăcut pentru că o consumam în timpul dietei.

      Ștergere
  7. Vai, da' ce bine arata! Salivez de nu mai pot. :">

    RăspundețiȘtergere
  8. Mmm, ce bunatate!
    Dupa cum arata sint sigura ca e delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Iarna consumam mai des linte si supa ta arata minunat!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am pregatit supa întocmai dupa reteta, a iesit delicioasă. Multumim pt reteta!

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!