Negresă cu fructe confiate Alina Avram 8 martie 2013 12 Comments

La mulți ani dragi femei de pretutindeni! La mulți ani dragelor noastre mame! Să fiți iubite mereu, nu doar astăzi! Știu că am lipsit cam mult de pe aici, dar s-au petrecut unele evenimente în ultimul timp și am rămas și fără internet preț de vreo două zile. Ieri am pregătit o minunată negresă pentru oamenii mei, iar astăzi bineînțeles că am fost răsfățată. Nu am făcut mai nimic prin casă, darămite să mai coc ceva. Rețeta e aceeași ca la prima negresă publicată pe site, doar că am adăugat niște fructe confiate în compoziție și am folosit mai multă glazură pentru a o însiropa. O bunătate dulce și zemoasă, de ți se topește în gură.

Ingrediente:


4 ouă
300 g de zahăr
250 g de unt
200 g de făină
250-300 ml de lapte
4 linguri de cacao
6 linguri de zahăr
1 praf de copt
1 esență de rom
100 g de ananas confiat (opțional)
80 g de stafide confiate (opțional)
alune de pădure măcinate pentru decor (opțional)

Mod de preparare:

Untul împreună cu laptele și zahărul se pun la fiert, la foc mic. După ce se dizolvă untul și se topește zahărul se adaugă și cele 4 linguri de cacao (eu folosesc cacao cu zahăr în ea). Se iau de pe foc după ce s-au omogenizat toate ingredientele și se oprește o cană din această compoziție(în care se adaugă esența de rom) pentru glazurarea prăjiturii la final. Restul compoziției se lasă la răcit. Albușurile se separă de gălbenușuri și se bat spumă cu cele 6 linguri de zahăr. Gălbenușurile se adaugă pe rând compoziției lăsate la răcit, iar pe urmă praful de copt amestecat cu făina. Se omogenizează bine cu mixerul toate ingredientele, iar la  final se încorporează albușurile bătute spumă în prealabil. Se adaugă și fructele confiate și se toarnă compoziția rezultată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nu e nicio problemă dacă fructele se lasă pe fundul tăvii.
Se coace negresa la 180 de grade, pentru 25-30 de minute. După ce s-a copt prăjitura, se scoate din cuptor și se toarnă deasupra ei cana de glazură oprită. Se decorează după bunul plac. Eu am optat pentru alune de pădure prăjite și măcinate, amestecate apoi cu puțin zahăr pudră. Un sfat: dacă vi se pare prea lichidă compoziția mai puteți adăuga 2-3 linguri de făină în plus. Eu am vrut să fie mai pufoasă și cu consistența mai umedă. Dacă vă plac negresele mai tărișoare, mai adăugați făină în compoziție. Puteți opta pentru nuci sau alune tocate în compoziție în loc de fructe confiate. Vă cunoașteți voi gusturile cel mai bine. Știu că o să ziceți: unde sunt fructele confiate că nu le văd? Vă spun eu că sunt acolo în prăjitură, îmi cer scuze că nu le-am pozat în momentul adăugării lor în compoziție.


Să vă fie de bine!

12 comentarii :

  1. Sunt convinsa ca a fost si super buna! La multi ani, Alina! Sa fi iubita, sa ai parte numai de succese si realizari pe toate planurile si sa ne incanti in continuare cu retetele minunate, eu sunt cu ochii pe tine :)! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani, Alina, draga mea!
    Ma bucur ca te-au rasfatat barbatii tai. Asa si trebuie. :)
    Negresa asta sigur e foarte gustoasa. Imi plac foarte mult checurile cu fructe confiate, nemaivorbind de negrese. Ai facut o prezentare tare draguta. Multumim.
    Te imbratisez cu drag si iti doresc multa fericire si sanatate! <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata tare bine si ce buna e cu alunele alea deasupra. Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. fructe confiate, o gama diversificata la preturi corecte gasiti pe www.ameplant.ro

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!