Frittata cu pui și măsline Alina Avram 10 martie 2013 12 Comments

Dacă vă plac frittatele, mai pe românește omletele, eu vă propun una cu pui și măsline. Eu le încadrez la categoria mâncăruri pentru că sunt mai bogate decât omletele propriu-zise și mult mai sățioase. Desigur că le puteți savura la micul dejun cum probabil sunteți și obișnuiți, dar eu le prefer la prânz alături de o salată.  Am folosit un piept de pui pregătit la cuptor, dar puteți folosi și un piept de pui pregătit pe grătar sau fiert, de ce nu? Iată varianta mea de frittata:

Ingrediente:

un piept de pui pregătit deja
6 ouă
1/2 ceapă
10-15 măsline
100 g de cașcaval
mărar și pătrunjel proaspăt
câteva fire de ceapă verde
3-4 linguri de ulei
sare, piper

Mod de preparare:

Folosiți o tavă care poate fi folosită și în cuptor. E mai simplu așa. Căliți ceapa tocată mărunt în uleiul de floarea soarelui. Lăsați-o să se înmoaie, apoi adăugați pieptul de pui tăiat în bucăți mai mari. Amestecați și lăsați-l pe foc pentru 2-3 minute. Aveți grijă să nu ardeți ceapa. Dacă nu ați folosit de la bun început o tigaie ce merge introdusă și în cuptor, transferați amestecul de ceapă și piept de pui în altă tavă. Adăugați măslinele, cașcavalul ras și ouăle bătute bine cu sare și piper. Adăugați și verdeața tocată mărunt în compoziția de ouă. Decorați omleta cu câteva fire de ceapă verde și dați-o la cuptor, la foc potrivit pentru câteva minute. Mai exact până s-au copt ouăle și se desprind de pe pereții vasului folosit. Serviți frittata cu o salată la alegere sau cum vă place mai mult. Nimic mai simplu!


Să vă fie de bine!


12 comentarii :

  1. Excelenta reteta, in weekend stiu ce am sa pap la micul dejun ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Aproape in fiecare duminica fac si eu Frittata, ne place foarte mult! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!