Biscuiți Linzer Alina Avram 16 martie 2013 24 Comments

Presupun că ați auzit cu toții de celebra Tartă Linzer. Dacă nu ați pregătit-o ar fi cazul pentru că se face rapid, e simplă și foarte bună. Tot de la această tartă au apărut și biscuiții Linzer care sunt de fapt varianta în miniatură a acesteia. Dacă vreți să alegeți între cele două preparate, eu vă recomand să faceți tarta, vă ia mai puțin timp să o pregătiți decât biscuiții. Biscuiții cer mai mult timp și ceva mai multă migală. Cu toate acestea nu o să vă pară rău pentru că sunt atât de fragezi de ți se topesc în gură. Sunt extraordinari!

Ingrediente:

250 g de făină
100 g de migdale măcinate(eu am folosit alune de pădure)
230 g de unt
130 g de zahăr
un praf de sare
2 gălbenușuri
semințele de la 1/2 păstaie de vanilie
gem sau dulceață la alegere
zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare:

Se folosesc alune de pădure sau migdale fără coajă care se prăjesc înainte de a fi măcinate. Alunele mele au avut coajă, dar la prăjit aceasta a putut fi îndepărtată. Când le cumpărați alegeți-le pe acelea fără coajă. E mai bine așa. Amestecați alunele măcinate cu 50 g de zahăr și lăsați-le deoparte. 
Untul moale se amestecă cu restul de zahăr până rezultă o pastă omogenă. Se adaugă semințele de vanilie (sau zahăr vanilat, esență de vanilie), praful de sare și gălbenușurile. Se amestecă bine toate ingredientele. Puteți realiza această operațiune la mână sau cu ajutorul unui robot de bucătărie. Făina se amestecă cu migdalele măcinate și se adaugă apoi peste compoziția de unt și ouă. Se încorporează bine toate ingredientele până rezultă un aluat moale și omogen. Se înfoliază și de dă la rece pentru o oră. Nu vă speriați dacă aluatul este moale, o să-l puteți lucra cu ajutorul făinii. 
Presărați făină pe masa de lucru și împărțiți aluatul în două. Întindeți prima foaie de aluat care să aibă o grosime de un centimetru. Cu ajutorul unei forme rotunde decupați biscuiții pe care îi așezați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Folosiți-vă de un cuțit micuț pentru a desprinde biscuiții de pe masă, dacă aceștia s-au prins în unele locuri. Coaceți prima tavă de biscuiți la foc moderat pentru 12-14 minute, maxim. Dacă nu aveți încredere în acest timp de așteptare, recomandarea mea este să îi urmăriți în timp ce sunt în cuptor și să îi scoateți înainte de a se rumeni. Ei nu trebuie să fie rumeniți, ci ușor aurii. Lăsați-i să se răcească puțin în tavă înainte de a-i transfera pe un grătar. Fiind calzi și fragezi se pot rupe ușor. Când se răcesc, se mai întăresc. 
Din a doua jumătate de aluat decupați la fel forme rotunde de biscuiți și cu ajutorul unei forme mai mici, perforați-le cu grijă. Puteți folosi o formă rotundă sau una în formă de stea, triunghi, etc. Coaceți biscuiții la fel, după aceleași indicații. Dacă v-a mai rămas aluat (ca în cazul meu) mai decupați niște biscuiți până ați epuizat întreaga cantitate de aluat. 
Biscuiții lăsați la răcit pe un grătar se pot umple acum cu dulceață sau gem la alegere. Eu am folosit dulceață de prune și dulceață de smochine. Ungeți biscuiții neperforați cu dulceață și așezați deasupra lor pe aceia perforați. Presărați zahăr pudră deasupra și serviți-i! Parcă sunt mai buni a doua zi!


Să vă fie de bine!

24 de comentarii :

  1. Cu siguranta merita efortul sa prepari aceste fursecuri!Delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce mult imi plac.Stiu ca sunt foarte buni.Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumosi sunt! Nu am mancat niciodata dar nu am dubii ca ar fi foarte buni, ar trebui sa ii incerc. Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cunosc marca insa sint sigura ca cei pe care i-ai pregatit tu sint mai buni.
    Pentru ca sint proaspeti, pentru ca dulceata nu e artificiala, pentru ca mirosul din bucatarie face mai mult chiar decit biscuitii.

    RăspundețiȘtergere
  5. tare bine arata, si sigur sunt pe placul meu daca e vorba de linzer:) O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mmm, arata tare bine si sub forma de biscuiti!!!Yummy!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Alina nici nu iti dai seama ce pofta mi-ai facut! Imi plac ff mult!

    RăspundețiȘtergere
  8. Perfecti langa cescuta mea de ceai !!! ;) Ador biscuiteii de tot felul !!

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!