Tagliolini ai funghi (Paste cu ciuperci) Alina Avram 17 februarie 2013 6 Comments

Ideea de a face paste cu ciuperci a pornit de la faptul că aveam în frigider un borcan mic de ciuperci conservate. Nu prea folosesc produse conservate, dar pe acesta îl cumpărasem de vreo săptămână și am zis să-i dau o întrebuințare. Mi-am zis imediat: paste cu ciuperci trebuie să fac! Am fost la cumpărături, am mai cumpărat un borcan la fel de ciuperci, am luat și paste proaspete și când am ajuns acasă le-am pregătit. Puteți pregăti pastele și cu ciuperci proaspete sau înghețate. Dacă optați pentru cele proaspete o să aveți nevoie de supă de legume pentru a le pregăti. Vă explic imediat. Până atunci iată rețeta:

Ingrediente pentru 4 persoane:

500 g de ciuperci champignon sau 2 borcane mici conservate
2 căței de usturoi
o ceapă
400 g de paste proaspete 
2 linguri de unt
250 ml de supă de legume (pentru ciupercile proaspete)
200 ml de smântână pentru gătit
2 linguri de suc de lămâie
o legătură de pătrunjel
sare, piper
parmezan pentru servit

Mod de preparare:

Pastele se fierb într-o oală încăpătoare în care ați pus 3 litri de apă și un praf de sare. Nu dați drumul la paste în apă decât în momentul în care apa fierbe. Dacă folosiți paste proaspete, acestea au nevoie de un timp mai scurt de fierbere decât cele uscate. 
Începeți să pregătiți sosul în momentul în care ați pus apa la fiert. Dacă folosiți ciuperci proaspete curățați-le și tăiați-le felii, iar dacă folosiți din acelea conservate, scurgeți-le de lichidul în care au stat. Tăiați ceapa și usturoiul mărunt și adăugați-le apoi într-o tigaie în care ați pus untul la topit. 
Amestecați să se înmoaie puțin și adăugați apoi ciupercile. Lăsați-le pe foc pentru 5 minute și adăugați apoi supa de legume (în cazul ciupercilor proaspete). Eu pentru cele conservate, am adăugat câteva linguri din lichidul în care au fost ținute (ulei plus oțet plus nu mai știu ce exact). După ce a scăzut lichidul la jumătate, adăugați smântâna, sucul de lămâie și condimentați cu sare și piper. Încă o observație: dacă folosiți ciuperci conservate nu mai adăugați lămâie pentru că ele au fost conservate în oțet și o să fie prea acru sosul pe urmă. Tocați pătrunjelul și adăugați-l și pe acesta în sos. Scurgeți pastele fierte de apă și adăugați-le în sosul de ciuperci, amestecați și apoi serviți-le calde cu parmezan ras deasupra. O bunătate!


Să vă fie de bine!
Tags:

6 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!