Mini prăjituri cu ciocolată și cocos Alina Avram 28 februarie 2013 29 Comments

De când am văzut aceste prăjiturele la Bucătar maniac pe blog, mi-am propus să le încerc și eu într-o bună zi. Știam că nu are cum să rezulte decât niște prăjituri super delicioase care îți lasă gura apă de la prima mușcătură. Combinația de cocos cu lapte condensat și ciocolată m-a cucerit pe loc. Îți mulțumesc Bucătar maniac pentru această rețetă minunată! Te apreciez foarte mult, îți apreciez munca, iar blogul tău îmi place la nebunie. Vorbesc la modul cel mai sincer. Aceste mini prăjituri sunt chiar ușor de făcut, contează doar să folosiți un lapte condensat de calitate. Eu am folosit de la Nestlé, pentru că din acesta se găsește aici. E foarte bun. 

Ingrediente:

200 g de fulgi de cocos
1 cutie de lapte condensat
2 ouă
1 lingură și jumătate de făină
1/2 lingură de cacao
2 linguri de zahăr
200 g de ciocolată neagră
50 g de ciocolată cu lapte

Mod de preparare:

Fiindcă am încercat pentru prima dată această rețetă, nu am modificat nimic la ingrediente. Vreau să vă spun că dacă vă tentează să o încercați o să aveți nevoie de o cantitate mai mare de ciocolată neagră și ciocolată cu lapte. Vă explic imediat.
Pentru început se face un pandișpan simplu din cele două ouă. Se separă ouăle, iar albușurile se mixează spumă cu zahărul. Se încorporează apoi gălbenușurile, făina și jumătatea de lingură de cacao. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei de floarea soarelui. Eu am folosit tava aragazului, am turnat compoziția acolo, dar nu pe întreaga suprafață a tăvii pentru că nu mi-a ajuns. Nu-i o problema asta, esențial este să faceți  o foaie de pandișpan subțire, doar cât să susțină compoziția ulterioară. Coaceți pandișpanul la 160 de grade pentru 15 minute, maxim. 
Scoateți apoi pandișpanul din cuptor, lăsați-l să se răcească puțin și apoi desprindeți-l ușor de pe hârtia de copt. Lăsați-l deoparte și pregătiți compoziția. Amestecați fulgii de cocos cu laptele condensat, dar nu tot, opriți două linguri de lapte pentru a unge pandișpanul. După ce ați uns foaia de pandișpan cu cele două linguri de lapte condensat rămase, turnați compoziția de cocos deasupra și distribuiți-o pe toată suprafața acesteia. Veți citi pe site-ul bucătarului maniac că el nu folosit toată foaia de pandișpan, ci doar o bucată. În funcție de dimensiunea pandișpanului, prăjitura va ieși mai înaltă sau mai puțin înaltă. Eu am tăiat marginile inestetice și apoi am nivelat compoziția deasupra foii de pandișpan. Am dat apoi prăjitura la rece până am topit ciocolata pe baie de aburi.
Topiți cele două tipuri de ciocolată pe baie de aburi, dar vă recomand să aveți cumpărate cantități duble de ciocolată pentru a vă ajunge să glazurați întreaga prăjitură. 
Scoateți prăjitura de la rece și tăiați-o în bucăți egale, dreptunghiulare. Așezați-le pe o bucată de hârtie de copt. Cu ajutorul unei linguri turnați deasupra fiecăreia ciocolata neagră topită până se acoperă complet cu ciocolată. După ce s-a întărit ciocolata neagră, trasați câteva linii de ciocolată cu lapte, topită la fel pe baie de aburi. Dați prăjiturelele la rece până se răcesc și se întărește ciocolata. După ce s-a întărit ciocolata se desprind foarte ușor de pe hârtia de copt.



Să vă fie de bine!

29 de comentarii :

  1. O nebunie aromata, ce iti lasa in gura un gust proaspat, racoritor.
    Felicitari Alina!
    Iti apreciez fairplay-ul.
    Nu toata lumea este in stare de asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Kyra. Eu sunt în stare. Nu mă costă nimic, chiar mă bucură să fiu fair-play.

      Ștergere
  2. Excelente, luam si noi una Alina!
    O primavara frumoasa, te pupam*

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicate si delicioase! Sa ai o primava frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bune prajiturelele! Seamana cu batoanele Bounty cu cocos, din comert. Doar ca ale tale sunt mai bune!

    RăspundețiȘtergere
  5. alei, ce bunatati! numai eu stiu ce mult imi place combinatia de cioco cu cocos! asa da!

    o primavara frumoasa!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Delicioase si ciocolatoase :)

    Pupici si o primavara minunata! :*

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!