Frittata cu pancetta, cașcaval și roșii uscate Alina Avram 25 februarie 2013 8 Comments

Frittata este o omletă italiană foarte populară ce se poate pregăti atât în tigaie cât și la cuptor. Eu am ales a doua variantă de preparare și am folosit în loc de ouă de găină, ouă de gâscă. Știu că acestea din urmă sunt mai grase și conțin mai mult colesterol, dar nu vă imaginați că am mâncat în neștire din frittata aceasta. În privința combinațiilor existente, puteți folosi carne, brânzeturi, legume de orice natură în omletele vostre.  Puteți renunța la unele ingrediente în favoarea altora. Și fiindcă e o rețetă cu specific italian, particip cu ea la provocarea Dulce Românie, organizată de Ioana, luna aceasta. 

Ingrediente:

2 ouă de gâscă(sau 6 ouă de găină)
o ceapă
100 g de pancetta(sau bacon)
150 g de cașcaval
1/2 pahar de lapte
verdeață(mărar și pătrunjel)
câteva fire de ceapă verde
câteva roșii uscate, în ulei
sare, piper
ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Este recomandat să folosiți din start o tigaie ce va merge ulterior la cuptor. Căliți ceapa tocată mărunt în puțin ulei de floarea soarelui. Adăugați pancetta tăiată bucăți și amestecați. Lăsați pe foc până se înmoaie ceapa și se rumenește puțin pancetta sau bacon-ul. 
Opriți focul, adăugați în tigaie cașcavalul ras și apoi ouăle bătute bine cu laptele, sarea și piperul și amestecate cu verdeața tocată mărunt. Puneți deasupra roșiile uscate, din loc în loc, și decorați cu câteva fire de ceapă verde. Dați frittata la cuptor pentru câteva minute, până se încheagă ouăle și se desprind ușor de pe pereții vasului. Lăsați-o să se răcească puțin, apoi porționați-o și serviți-o cu poftă. Să vă fie de bine!

8 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!