Cheesecake cu iaurt și căpșuni Alina Avram 10 februarie 2013 24 Comments

Bine v-am regăsit în această duminică frumoasă. Cel puțin aici, e cald și frumos. În țară nu prea știu cum stă treaba. Dacă vremea nu e pe placul vostru m-am gândit să vă îndulcesc eu puțin cu o felie bună  tare de cheesecake. Nu-i așa că murele de deasupra vă fac poftă?Sunt mari, frumoase, dar vă spun sincer că nu-s foarte gustoase. Se poate și mai bine! Crezând că astăzi e ultima zi de înscrieri pentru concursul Blog Chef, m-am grăbit să mă înscriu și eu, dar am văzut că s-a mai prelungit cu câteva zile etapa de preselecție. Cu atât mai bine! Poate participa mai multă lume. În perioada de votare o să am nevoie de ajutorul vostru să mă votați, așa că dacă vă place cheesecake-ul meu vă rog să mă susțineți în concurs. 

Ingrediente:

190 g de biscuiți digestivi
100 g de unt
250 g de mascarpone
250 g de iaurt
100 de zahăr pudră
12 g de gelatină foi 
200 g de căpșuni
4-5 linguri de zahăr pudră
150-200 g de mure

Mod de preparare:

Se prepară destul de simplu, iar sfatul meu este să îl faceți cu o seară înainte. Dacă nu aveți fructe proaspete puteți folosi desigur fructe congelate, iar dacă nu vă plac sau nu aveți mure puteți folosi orice alt fel de fructe pentru decor. 
Prima dată se fărâmițează biscuiții bine de tot, la robot sau cu ajutorul unui sucitor. Untul se topește la foc mic și se amestecă apoi bine cu biscuiții sfărâmați. Se tapetează fundul unei tăvi cu inel detașabil cu compoziția de biscuiți. Folosiți dosul unei linguri pentru a presa bine biscuiții în tavă. Dați tava la rece, până la următoarea etapă. 
În tot acest timp amestecați brânza mascarpone cu zahărul pudră, cu mixerul sau cu un tel, până devine cremoasă și omogenă. Adăugați iaurtul și omogenizați compoziția. Foile de gelatină le înmuiați pentru minim 10 minute în apă rece. Încălziți pe foc 3-4 linguri de lapte și apoi adăugați gelatina scursă bine de apă. Opriți focul și amestecați până s-a topit integral gelatina în laptele cald. Lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei înainte de a-l adăuga cremei de brânză și iaurt. Când s-a răcit binișor(să nu fie fierbinte), se adaugă treptat peste amestecul de brânză și iaurt. Omogenizați bine compoziția și apoi turnați-o în tava cu biscuiți din frigider.
Dați tava din nou la rece, peste noapte sau pentru minim 4-5 ore. În funcție de iaurtul folosit, suplimentați cantitatea de zahăr pudră. Dacă alegeți un iaurt dulce și cremos, nu mai adăugați zahăr, dacă folosiți unul natural, cum e cel de la Nutriday mai puteți adăuga zahăr. Depinde de cât de dulce vă place desertul. 
Pentru sosul de căpșuni, tocați căpșunile în bucăți mai mici și puneți-le pe foc împreună cu 4-5 linguri de zahăr pudră. Lăsați-le să scadă puțin lichidul rezultat și să se înmoaie căpșunile. Pasați-le apoi la blender și dați sosul rezultat la rece alături de cheesecake. A doua zi, ornați desertul cu sosul de căpșuni și cu murele proaspete. 



Să vă fie de bine!

24 de comentarii :

  1. O tarta apetisanta, simpla si aromata.
    Cit de speciala o fac aceste fructe!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super frumos cheescake-ul, abia asteptam sa vad reteta! Mult succes si poate, cine stie, ajungem la un moment dat sa ne cunoastem :)! O duminica frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. La noi ninge asa ca sa imi treaca supararea iau desert de la tine.Si mie imi place sa folosesc foi de gelatina decat granulata dar mi se para scumpicica la noi, nu stiu cum e la voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că e vremea urâtă în țară. Se anunță că se înrăutățește și aici.

      Ștergere
  4. Foarte bine arata. Imi place mult cheesecake-ul, si tu ai pregatit o combinatie taare buna! Multa bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata grozav si sigur e delicios cheesecake-ul preparat de tine. Bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos foc cheesecake-ul tau, Alina! Cred ca e si bun. Bafta la concurs.

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata imbietor tarta ta! Trebuie sa fie tare buna! Succes la concurs, Alina!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arată demențial. Când eram în Italia am făcut chessecake după rețetele de pe site-_ul Philadelphia (brânza). Ieșeau super. Astăzi, după doi ani mi_a venit sa ma reapuc și voi face doua. Unul cu ciocolata și unul cu brânză și fructe de pădure. Încă mai am folii de gelatina din Italia.Sper sa iasă. Nu știi ce pofta mi_ai făcut...

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!