Cartofi copți cu cremă de brânză și mărar Alina Avram 23 februarie 2013 12 Comments

Îmi place să mănânc cartofi copți. Îmi aduc aminte de weekend-urile  de iarnă pe care le petreceam la țară și în care mi se întâmpla de multe ori să mănânc cartofi copți în rolă, cu ulei și usturoi. De multe ori mâncărurile simple au un farmec aparte, fie ne aduc aminte de persoanele dragi, de originile noastre, fie ne reprezintă cel mai bine. Am ales să-i însoțesc de o cremă pe bază de brânză și mărar, delicioasă de altfel. Am folosit ricotta, dar puteți alege un alt sortiment de brânză cremoasă sau puteți face un sos pe bază de iaurt mai gras. O rețetă asemănătoare am văzut și la Diana și mi-am amintit instant de ea când am vrut să fac cartofi copți cu cremă de brânză. Mi-a plăcut rețeta tare mult la momentul publicării. Eu cred că o să vă inspire și rețeta ei. E delicioasă!

Ingrediente:

4-5 cartofi mai mari
250 g de ricotta
4 linguri de smântână pentru gătit(am folosit eu)
o legătură de mărar
sare, piper, boia dulce
ulei de măsline

Mod de preparare:

Cartofii se spală bine, se usucă și se pun la copt în cuptor. Între timp se pregătește crema de brânză. Se amestecă ricotta cu smântâna și se condimentează cu sare, piper și puțină boia dulce. Se adaugă și mărarul tocat. Eu am preferat să-l adaug la urmă peste sos și să nu-l amestec cu acesta. După ce s-au copt bine cartofii se lasă să se răcească puțin, apoi se crestează în patru și se toarnă deasupra  lor câteva linguri din crema de brânză. Se presară mărar proaspăt, se stropesc cu câteva picături de ulei de măsline și se servesc cu mare poftă cât sunt calzi. În privința alegerii cartofilor potriviți, alegeți cartofi mai mari, albi. Cartofii noștri românești sunt cei mai buni. Italienii au un soi de cartofi apoși și de cele mai multe ori caut să cumpăr cartofi importați dacă am nevoie să îi folosesc la salate sau la copt. În privința coacerii lor, mie îmi place să fie copți bine, să fie crocanți la exterior. 


Să vă fie de bine!

12 comentarii :

  1. Cartofi copti in coaja as manca zilnic..Super buni!Seara frumoasa.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pur si simplu deliciosi!!! Imi plac mult acesti cartofi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoasa prezentarea cartofilor tai, imi place cum cade lumina :) Am rasfoit putin blogul tau, cred ca pentru prima data, si ai mancaruri interesante, imi plac tartele mai ales :)

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!