Amor polenta (Chec cu mălai și migdale) Dohotariu-Avram Alina 2 februarie 2013 18 Comments

V-am promis un alt chec cu mălai și iacătă-l! Este un chec de origine lombardă, ce se coace într-o formă specială, ''stampo da amor polenta''. Ei bine, eu am căutat această formă în magazine și nu am găsit-o așa că am folosit o tavă normală de chec. Știu că e important și aspectul și ar fi arătat mai interesant așa, dar dacă nu am găsit ce să fac? Nu mai fac checul? E un chec simplu și bun și merita încercat. Dacă o să găsesc vreodată forma respectivă o să-l repet. Nu mă amendați prea tare!

Ingrediente:

100 g de mălai fin
85 g de făină albă
o linguriță de praf de copt
75 g de migdale decojite 
125 g de unt
130 g de zahăr pudră
2 ouă
3 gălbenușuri
o esență mică de rom
unt și făină pentru uns forma

Mod de preparare:

Puneți mălaiul într-un bol. Cerneți deasupra lui făina albă împreună cu praful de copt și amestecați. Tocați mărunt migdalele și puneți untul la topit la foc mic. Untul topit și răcorit se mixează cu zahărul pudră până rezultă o compoziție moale și cremoasă. Adăugați pe rând ouăle întregi, gălbenușurile și mixați în continuare. Adăugați și esența de rom, migdalele tocate, apoi mixul de făină și amestecați bine compoziția. Turnați-o într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină și nivelați bine cu o lingură suprafața compoziției. 
Coaceți checul în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 25-30 de minute. Eu cred că l-am lăsat puțin mai mult și s-a rumenit mai bine. Încercați-l cu o scobitoare pentru a vedea dacă s-a copt și în interior, iar dacă are tendința de a se rumeni prea tare deasupra acoperiți-l cu o bucată de foaie de copt udă și stoarsă bine. Scoateți checul din cuptor, lăsați-l să se răcească și apoi așezați-l pe un grătar. Presărați zahăr pudră deasupra lui înainte de servire.


Să vă fie de bine!
Tags:

18 comentarii :

  1. ador prajiturile cu malai <3
    sunt tare bune si-mi aduc aminte de bunica! Te pup draga mea! Zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana la urma conteaza doar gustul, iar acesta este cu siguranta demential. Pup!

    P.S. E frumos si fara forma aia speciala ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum chiar ca mor de curiozitate... voi incerca neaparat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Uite si Amor polenta!!!! Am mancat destul de des dar nu m-am bizuit sa il fac acasa. Al tau arata minunat! O duminica frumoasa, Alina.

    RăspundețiȘtergere
  5. Este foarte frumos sa stii.De gust nici nu mai spun!
    Te pup!

    Eu forma am cumparat de la SELGROS.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult. Dacă aș avea Selgros și aici, bine ar fi. Poate când o să vin în țară.

      Ștergere
  6. cu siguranta e f.buna 1!anm s-o incerc si eu...mersi...

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!