Supă cremă de mazăre Alina Avram 2 ianuarie 2013 6 Comments

Am trecut și în anul 2013, am scăpat și de sfârșitul lumii, am petrecut frumos și sărbătorile de iarnă care au trecut parcă prea repede. Mai avem vreo câteva sărbători și gata distracția. Ne reîntoarcem ba la muncă, ba în țările străine, ba la rutina cotidiană. De sărbători s-au mâncat multe bunătăți și vreau să cred că fiecare român a avut ce pune pe masă de sărbători, măcar un cozonac mic și drăguț. Eu una m-am cam plictisit de mâncarea grasă și consistentă așa că am pregătit o supă cremă de mazăre. Așadar, încep anul prin a posta o rețetă ușoară și îmi pare rău că nu am încercat-o până acum. E delicioasă supa cremă de mazăre și mă gândesc de ce mi-a luat așa de mult timp să o încerc. După mazăre nu mă dau în vânt, dar supa e chiar foarte bună așa că vă invit să o încercați.

Ingrediente:

o cană de mazăre congelată 
un cartof mare
o ceapă
sare, piper
smântână sau iaurt gras
ulei de măsline

Mod de preparare:

Se prepară foarte ușor. Eu am folosit mazăre congelată (crudă), culeasă și pusă la frigider pe iarnă. Se pune mazărea la fiert și când începe să dea în clocot se adaugă ceapa tăiată în patru și cartoful tăiat cubulețe. 
Se condimentează cu sare și piper și apoi se pun legumele în blender. Se adaugă apa în care au fiert pe rând până când supa ajunge la consistența dorită. Se adaugă și câteva picături de ulei de măsline aromat(sau nearomat) și câteva linguri de smântână. Eu am folosit iaurt gras. Se servește apoi alături de pâine prăjită sau crutoane. Supa nu a ieșit foarte verde pentru că am adăugat și un cartof. Cam aceasta este sugestia mea pentru masa de prânz sau masa de seară. E foarte sățioasă.


Să vă fie de bine!

Tags:

6 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!