Salam de biscuiți Dohotariu-Avram Alina 11 ianuarie 2013 12 Comments

Nu știu dacă salamul de biscuiți este un desert sută la sută românesc sau l-am împrumutat de undeva. Oricum ar fi, eu asociez salamul de biscuiți cu bucătăria noastră și vreau să cred că e autentic românesc. Nu  cred că există  vreo persoană care să nu fi auzit de acest desert și să nu-l fi gustat măcar o dată. Pare un dulce banal, dar nu e chiar așa. E arhicunoscut, dar este foarte bun. Bun de te lingi pe degete după ce îl mănânci (de la cacao).

Ingrediente:

200 g de biscuiți 
200 g de rahat
200 ml de lapte
100 g de unt
4 linguri de zahăr
1/2 sticluță de esență de rom
3 linguri de cacao
decor cacao
bomboane colorate

Mod de preparare:

Rupeți în bucățele biscuiții. Eu am folosit petit beurre ceea ce nu vă recomand prea tare pentru că se înmoaie mai repede. Folosiți biscuiți mai tari, gen biscuiți populari. Rahatul îl tăiați cubulețe și-l adăugați peste biscuiți. 
Realizați un sos pe bază de cacao. Puneți laptele la încălzit. Adăugați zahărul, lăsați-l să se topească, apoi untul moale. Omogenizați și adăugați la final cacao și esență de rom. Amestecați bine să nu rămâne cocoloașe de cacao. Lăsați compoziția să se răcească puțin(să nu fie fierbinte) și adăugați-o peste biscuiți și rahat. Amestecați compoziția rezultată. 
Presărați pe o bucată de folie alimentară bombonele colorate, decor din cacao sau cacao simplă și așezați deasupra compoziția de salam de biscuiți. Rulați și strângeți bine capetele. Puteți face un singur salam mai mare, dar eu vă recomand să faceți doi mai mici. Eu am făcut trei, de trei mărimi diferite:)). Dați salamul de biscuiți la rece, peste noapte, preferabil. După ce s-a răcit suficient scoateți-l din folie și tăiați-l cu ajutorul unui cuțit înmuiat în apă fierbinte. Simplu ca bună ziua.


Să vă fie de bine!

12 comentarii :

  1. Excelenta reteta, acum am pus salamul la rece. Abia astept sa gust din el.Toate cele bune!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Teodora.Mă bucur că ți-a ieșit pe plac salamul de biscuiți.

      Ștergere
  2. Romanesc sau nu, salamul de biscuiti este intotdeauna bun pentru noi, si dupa al tau chiar ca te lingi pe degete!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de bine arata!!! Chiar nu stiam ce sa pregatesc maine la desert !

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicios, e un secol ca nu mananc salam de biscuiti.Mai ai si pentru mine o bucatica?
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place foarte mult salamul de biscuiti!!!

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!