Pizza cu blat subțire Alina Avram 28 ianuarie 2013 12 Comments

Pizza aceasta a fost propusă pentru Sunday Lunch, la Diana pe blog. Dacă nu ați intrat încă să vedeți mâncărurile propuse de mine pentru prânzul de duminică, o puteți face și acum. Cu acestă ocazie îndemn cât mai multă lume să ia parte la proiectul Dianei și să povestească ce înseamnă pentru ei masa de duminică. Ador pizza, atât cea cumpărată cât și cea făcută în casă. Și cea pe care o preparăm noi cu mânuțele noastre poate fi la fel de delicioasă ca cea cumpărată. De această dată visam la o pizza cu blat subțire, crocant. M-am pus pe treaba și a ieșit  exact așa cum îmi doream. Vă împărtășesc și vouă rețeta mea. Nu e mare lucru, mai mult durează partea cu frământatul și crescutul aluatului, dar acum cu tehnicile moderne sunt sigură că mulți dintre voi nu o să frământe cu mâna.

Ingrediente pentru 3 pizza:

350 g de făină
1/2 cană de apă călduță
drojdie cât o nucă
un pahar mic de ulei
o linguriță de sare
o linguriță de zahăr
200 g de spalla cotta(sau prosciutto cotto)
75 g de măsline fără sâmburi
200 g de ciuperci champignon
200 g de mozzarella pentru pizza
o cană de pastă de tomate
ketchup pentru servit(opțional)

Mod de preparare:

Pentru început se face un aluat de pizza. Făina se amestecă cu sarea și zahărul. Se adaugă drojdia dizolvată în apă călduță și se frământă aluatul. La final se adaugă uleiul până se desprinde aluatul de pe mână și capătă o formă elastică. Se lasă la crescut la loc cald pentru o oră. 
După o oră se transferă aluatul pe masa de lucru unsă bine cu făină, se împarte în trei și se întind foi rotunde cu ajutorul sucitorului, cât de subțiri puteți, dar fără a le rupe. Se transferă foile în tăvile de pizza sau chiar în tava aragazului, dar în acest caz va trebui să le coaceți pe rând. 

Se ung cu pastă de tomate, se așază pe rând prosciutto tăiat fășii, măslinele tăiate în două, ciupercile tăiate felii și la final se presară mozzarella rasă din belșug. Se dau tăvile la cuptor, preîncălzit desigur, și se lasă până se rumenește pizza dedesubt și se topește mozzarella. Aluatul fiind subțire nu are nevoie de un timp îndelungat de coacere, iar dacă cuptorul a fost încălzit bine în prealabil, în 10-15 minute e gata pizza. Se scoate pizza din cuptor, se transferă pe o farfurie și se servește fierbinte cu sau fără ketchup. O puteți face și cu blat pufos, dacă vă place așa. Tot ce trebuie să faceți este să realizați foile de aluat mult mai groase și să le lăsați mai mult la copt. E bună oricum.


Să vă fie de bine!
Tags:

12 comentarii :

  1. O pizza exact pe gustul meu!Yummy, ce pofta mi-ai facut!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ai fi mai aparoape as veni pana la tine sa servesc o feliuta..Este buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi minunat dacă am fi mai aproape una de cealaltă, pentru că ar însemna să fiu acasă.

      Ștergere
  3. Mai, mai, mai toata lumea isi exprima poftele. Nu mai zic nimic... sau sa zic?! Paseaza si la mine vreo doua felii, ca arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu-i asa ca ai mancat-o toata?:(
    Nu pot sa rezist in fata unei felii de pizza!

    Imi place cum prepari blatul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Adina. Am mâncat-o cu așa o poftă și am mai pregătit și pentru ai mei pe urmă, când s-au întors de la muncă.

      Ștergere
  5. De ce toata lumea pune mozzarela pe pizza la final ?

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!