Paste cu ricotta la cuptor Alina Avram 8 ianuarie 2013 No Comment

După atâtea rețete dulci, dulci merge și o porție de paste la cuptor, cu ricotta. Bineînțeles că se poate folosi și brânză de vaci proaspătă în loc de ricotta. Orice fel de brânză am folosi sunt foarte bune și consistente. Se poate adăuga și zahăr în compoziție, eu nu am pus decât un plic de zahăr vanilat deasupra când le-am servit. Se pot servi atât calde cât și reci. 

Ingrediente:

400 g de paste (de care vă plac)
250 g de ricotta 
4 linguri de smântână
3 ouă
un praf de sare
zahăr vanilat sau pudră pentru servit
o lingură de unt

Mod de preparare:

Pastele se fierb în apă cu puțină sare. În timp ce fierb pastele se pregătește compoziția pe bază de brânză. Se amestecă bine ricotta cu ouăle întregi, un praf de sare și smântâna. Se adaugă în această compoziție pastele fierte și scurse de apă. Se toarnă apoi într-un vas uns cu unt și se dă la cuptor, la foc mediu. Se lasă la cuptor până se încheagă bine pastele și se rumenesc puțin deasupra, fără să se ardă.  Bune, simple și gustoase!



Să vă fie de bine!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!