Napolitane cu lemon curd Dohotariu-Avram Alina 21 ianuarie 2013 14 Comments

Am făcut pentru prima dată lemon curd și a trebuit să-l utilizez cumva. De fapt ideea a pornit altfel: aveam foi de napolitană cumpărate de acasă și am vrut să le umplu cu ceva. Acel ceva a fost lemon curd-ul. Nu știu dacă a fost cea mai inspirată alegere, dar cu această ocazie mă bucur că am testat și eu acest sos dulce-amaro-acrișor, care e și foarte faimos din câte observ. Nu e foarte complicat de făcut, e chiar ușor și merge de minune (zic eu) în preparatele dulci, pentru că lemon curd-ul creează contrastul perfect dacă e folosit unde trebuie. Trebuie să-l încercați și după vă veți da seama și singuri la ce mă refer. Rețeta am preluat-o de pe Goodfood. ro, doar că am uitat să pun trei ouă, am pus doar două (nu știu unde-mi era capul). Dacă vă întrebați de ce așa de galbenă crema, e din cauza ouălor, nu am pus nimic colorat în ea.

Ingrediente:

4 foi de napolitană mici
3 ouă
150 g de zahăr
50 g de unt
coaja și zeama de la două lămâi
arome(opțional)

Mod de preparare:

Amestecați ouăle întregi cu zahărul, adăugați coaja rasă și zeama de la 2 lămâi. Puneți amestecul pe baie de aburi și adăugați și untul moale. Omogenizați până se topește untul și apoi amestecați cu un tel până când compoziția începe să lege și să se îngroașe. Durează cam 15 minute, întreaga operațiune.
Crema legată și îngroșată se dă la rece până se întărește. Dacă o folosiți pentru a umple foile de napolitană (ca mine) sau alte foi care trebuie să se înmoaie peste noapte, utilizați crema caldă. Care va să zică, umpleți foile de napolitană cu lemon curd-ul călduț și apoi dați-le la rece peste noapte. După ce s-au înmuiat tăiați napolitanele după bunul plac și serviți-le! Sunt dulci, amărui și acrișoare. 



Să vă fie de bine!

14 comentarii :

  1. Alina sunt minunate aceste napolitane! De ce spui ca nu a fost o alegere inspirata? Eu te contrazic!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce idee minunata.mai am si eu cateva foi de napolitane.am sa incerc si eu varianta asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta umplutura!;)
    Chiar mai vazusem la cineva reteta de lemon crud si o salvasem.
    Buna idee!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata super si as manca si eu cateva bucati! Pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe langa napolitane, prezentarea imi place mult! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat sunt de frumoase!! Si ce-mi place si prezentarea ;)

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!