Mini gugulufi cu afine Alina Avram 19 ianuarie 2013 14 Comments

Aveam o formă nouă de mini gugulufi ce trebuia inaugurată. V-am mai spus că îmi place cum sună cuvântul ''guguluf'', dar ce să mai zic de ''mini guguluf''? Parcă sună și mai bine. Îmi plac deserturile ''monoporzione'', adică porții unice, individuale. Sunt atât de simpatice și nu trebuie să le împarți cu nimeni:)). Am folosit afine înghețate pentru gugulufii mei, dar voi puteți folosi orice fel de fructe. Îi puteți lăsa chiar și simpli și îi puteți decora pe urmă cu diferite creme pe bază de ciocolată, frișcă, vanilie. Cum vă place mai mult. Mie îmi plac așa simpli, doar pudrați cu zahăr, pentru că sunt tare drăguți. Eu v-am dat doar o idee, voi vă puteți juca în fel și chip. 

Ingrediente pentru 12 mini gugulufi:

100 g de făină
100 ml de lapte
75 g de unt
75 g de zahăr
2 ouă
o lingurițe de coajă de lămâie rasă (sau esență de lămâie)
un praf de sare
o linguriță cu vârf de praf de copt
afine 
zahăr pudră

Mod de preparare:

Se separă ouăle, iar albușurile se bat spumă cu zahărul. Se încorporează apoi gălbenușurile bătute separat cu un praf de sare. Se adaugă coaja de lămâie(esența de lămâie), untul topit și se omogenizează bine compoziția, cu o spatulă. Peste această compoziție se toarnă puțin câte puțin laptele călduț și se încorporează ușor până la omogenizare. La final se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se lasă aluatul să se odihnească 10 minute și apoi se toarnă în forme.
Puneți în fiecare formă câteva afine, amestecați cu o linguriță pentru a se omogeniza cu aluatul. Dacă folosiți afine înghețate, dezghețați-le și apoi puneți-le într-o sită la scurs. Nu umpleți prea tare formele pentru că vor crește mini gugulufii în cuptor. Eu prima dată am umplut prea mult forma și ei au crescut. Nu e o problemă asta, dar trebuie să-i tăiați pe urmă puțin la bază pentru a sta în picioare. Dacă nu umpleți formele prea mult, vă ies la fix 12 mini gugulufi identici:). Dați formele la cuptor, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute, până se rumenesc frumos gugulufii. Faceți un test cu scobitoarea pentru a vedea dacă s-au copt suficient. Scoateți formele din cuptor, lăsați-le să se răcească apoi scoateți mini gugulufii pe un grătar. Pudrați-i cu zahăr după ce s-au răcit și savurați-i cu drag. Merg și la micul dejun alături de un cappuccino făcut în casă, de soțul meu drag, în cazul meu. 



Să vă fie de bine!

14 comentarii :

  1. miam,miam, una si cu o cana de lapte proaspat langa, un deliciu

    RăspundețiȘtergere
  2. am si eu forma asta si sunt tare incantata de rezultat! eu le-am spus "briose rotate", ca atata m-a dus mintea atunci! te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata tare bine,as face si eu dar nu am afine,se pot inlocui cu dulceata oare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poți pune alte fructe, nu neapărat afine. Nu îți recomand să folosești dulceață. Poti folosi în schimb fructe confiate.

      Ștergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!