Gnocchi al tonno (Gnocchi cu ton și sos de roșii) Alina Avram 27 ianuarie 2013 6 Comments

Îmi plac aceste găluște italiene denumite generic ''gnocchi'', dar din păcate sau din fericire (nu știu exact) nu le-am pregătit încă în casă. Le cumpăr din supermarket și le folosesc cu diferite sosuri. Sunt tare bune și se pregătesc chiar mai repede decât pastele propriu-zise. De data aceasta am ales un sos pe bază de ton și sos de tomate. Mi-a plăcut tare mult combinația, a mers de minune sosul acrișor cu găluștele acestea dulci. O să vină și momentul când o să fac homemade gnocchi. Plănuiesc asta. Același lucru l-am zis și despre paste, dar încă nu a sosit momentul. Se lasă așteptat:)).

Ingrediente:

500-600 g de gnocchi
o conservă mare de ton în ulei de măsline
200 ml de sos de roșii
o ceapă
3-4 căței de usturoi
2-3 linguri de ulei de măsline
o lingură de unt
pătrunjel proaspăt
sare, piper

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert pentru gnocchi și se începe pregătirea sosului. Se pun într-o tigaie lingurile de ulei de măsline și untul. Se lasă să se încingă și se adaugă ceapa tocată mărunt. Se amestecă, se lasă să se înmoaie puțin ceapa și se adaugă usturoiul tocat mărunt. Se adaugă  conserva de ton și se amestecă, chiar dacă se fărâmițează tonul. Eu chiar l-am fărâmițat bine, deși era bucăți întregi. Puteți cumpăra ton mărunțit gata. Se pune și sosul de roșii, puțină apă (dacă sosul este prea gros) și se lasă să fiarbă pentru câteva minute. Se condimentează la final cu sare, piper și pătrunjel tocat mărunt. 
Gnocchi nu se fierb mult. Când se ridică la suprafața apei însemnă că sunt gata. Se scurg de apă și se adaugă peste sosul de ton. Se amestecă și sunt gata pentru a fi serviți la masă. Eu nu i-am amestecat cu sosul, ci am adăugat ulterior sosul peste aceștia. Am decorat cu pătrunjel și câțiva ardei uscați, mici și iuți. Nu i-am mâncat, că sunt extraordinar de iuți. Am luat unul de curiozitate și mi-a luat gura foc. Parcă uitasem cât pot fi de iuți. Sosul este suficient și pentru o cantitate mai mare de gnocchi. Eu am pus doar 500 de grame la fiert și parcă mai mergea 100, chiar 200 de grame. Din această cauză am scris să folosiți între 500 și 600 de grame de gnocchi. 


Să vă fie de bine!
Tags:

6 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!