Foi de napolitană cu cremă de ciocolată și nuci Alina Avram 7 ianuarie 2013 12 Comments

Îmi rămăseseră niște foi de napolitană de la ciocolata de casă și am zis să fac ceva cu ele. Am făcut o cremă delicioasă și le-am umplut. A ieșit o prăjitură delicioasă, de-ți lasă gura apă. Cred că știți ce bune sunt foile de napolitană umplute cu orice fel de cremă. Se înmoaie de la crema utilizată și se savurează într-o clipită de bune ce-s. Eu am lăsat prăjitura peste noapte să se înmoaie bine foile și a doua zi am tăiat-o. Vă recomand să faceți și voi la fel. Am de gând să mai fac și cu altfel de creme pentru că sunt rapide și economice. 

Ingrediente:

6 foi de napolitană mici
4 ouă
250 g de zahăr
3 linguri de cacao
200 g de nucă măcinată
1/2 sticluță de rom
200 g de unt

Mod de preparare:

Se bat pe baie de abur ouăle întregi cu zahărul și cele trei linguri de cacao până se îngroașă compoziția și se leagă sosul. Se lasă să se răcească puțin, se adaugă untul moale, se amestecă bine până se topește și se încorporează bine untul. La final se adaugă nuca măcinată și se amestecă din nou. 
Crema rezultată se toarnă între foile de napolitană. Ultima foaie se lasă neunsă. Se așază deasupra ei o bucată de folie alimentară sau de aluminiu și se pune o greutate deasupra să se preseze bine foile. Se lasă prăjitura până a doua zi și apoi se porționează după bunul plac și se servește. E absolut delicioasă și simplă de tot.



Să vă fie de bine!

12 comentarii :

  1. Ce frumos arata taiate asa patrate. Super!

    RăspundețiȘtergere
  2. Crunchy si cremoase in acelasi timp. Un deliciu. Cred ca s-au mancat in timp record :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum ai facut sa schimbi culoarea aia rosiatica in negru? Cand ai intins crema, aceasta era rosiatica, iar in pozele urmatoare crema e inchisa la culoare (precum ciocolata)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am schimbat-o eu, a schimbat-o aparatul foto, respectiv blițul. E roșiatică datorită luminii blițului care schimbă oarecum culorile. Pozele finale sunt făcute la lumina naturală și acelea reflectă realitatea. Îmi pare rău dacă te-au indus în eroarea pozele respective.

      Ștergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!