Covridogi cu susan Dohotariu-Avram Alina 18 ianuarie 2013 8 Comments

De unde mi-a venit ideea de covridog? De unde altundeva, dacă nu de acasă, din România. Am mâncat o singură dată când eram în țară și mi-am zis că trebuie să fac și eu când ajung înapoi în Italia. Am ales varianta mai ușoară, cu aluat foietaj, cumpărat. Presupun că ați mâncat măcar o dată și știți că se fac cu aluat de covrigi, de aici și numele de ''covridog''. Dacă vreți să faceți și voi în bucătăriile voastre puteți alege varianta mea sau îi puteți înveli cu aluat frământat. Sau dați repede fuguța până la un chioșc unde se vând și îi luați de acolo:)). Știu că nu sunt foarte sănătoși, mai ales crenvurștii, dar dacă alegeți să preparați covridogi în casă, măcar știți ce fel de crenvurști folosiți. Dacă v-am inspirat în maxim 30 de minute sunt gata.

Ingrediente:

un pachet de aluat foietaj
crenvurști de care vă plac
semințe de susan

Mod de preparare:

Se desface aluatul și se tai în fășii subțiri cu o rozetă sau cu un cuțit. Se învelesc pe rând crenvurștii cu fâșiile de aluat tăiate. Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se umezesc cu puțină apă și se presară semințe de susan deasupra. Se dau în cuptorul încins pentru câteva minute, până se rumenesc puțin. Se scot pe un grătar, se lasă să se răcească puțin și se servesc calzi. Eu am folosit crenvurști mai lungi și mai groși pe care i-am tăiat în bucăți mai mici. 



Să vă fie de bine!

8 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!