Cornulețe cu untură ca la mama acasă Alina Avram 6 ianuarie 2013 12 Comments

Ce dor îmi era de cornulețele cu untură pe care mi le făcea mama în copilărie și pe care le mâncam cu atâta plăcere și poftă. Îi mulțumesc soacrei mele pentru că mi-a dat untură bună și curată și am reușit să-mi potolesc pofta pe care o aveam de ceva timp, la  vederea cornulețelor cu untură prezente pe bloguri, în ultima perioadă. Sunt atât de bune aceste cornulețe de ți se topesc în gură. Nu poți avea nicio remușcare în privința caloriilor atunci când le mănânci la cât sunt de bune. Îmi aduc aminte de modul cum le păstra mama pentru mai multe zile și l-am pus și eu în aplicare. După ce se răcesc cornulețele se pun într-o pungă, se adaugă zahăr pudră și se amestecă bine să se pudreze bine de tot. Se pot păstra în pungi pentru mai multe zile, asta dacă le puteți rezista.

Ingrediente:

550-600 g de făină
drojdie cât o nucă
o cană de smântână
250 g de untură
un praf de sare
3 linguri de zahăr
rahat și nucă măcinată pentru umplut

Mod de preparare:

Făina se cerne într-un vas încăpător. Eu am pus inițial 500 g de făină și spre final am mai adăugat 50-100 de grame pentru că era moale compoziția. Se adaugă peste făina cernută drojdia, smântâna, untura și zahărul. Se frământă un aluat omogen. Dacă e prea moale mai adăugați făină. Dați aluatul la rece pentru o oră. 

După aceea scoateți aluatul din frigider și formați foi de aluat cu ajutorul unui sucitor. Nu le faceți prea mari pentru că trebuie să faceți niște cornulețe, nu cornuri. Tăiați aluatul în opt triunghiuri, puneți la capete câte o bucățică de rahat sau câte o linguriță de nucă măcinată amestecată cu puțin lapte, zahăr și puțină cacao. Rulați aluatul și așezați cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Din compoziția aceasta vă ies două tăvi de cornulețe. Dați cornulețele la foc moderat până se rumenesc deasupra și dedesubt. Scoateți-le apoi și lăsați-le să se răcească bine. După ce s-au răcit suficient, pudrați-le cu zahăr pudră din belșug. Păstrați-le în pungi!Să vă fie de bine!

12 comentarii :

  1. Ce m-ai nimerit cu aceste cornulete..Imi plac la nebunie si as papa multe multe multe..Super bune si faine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt grozave!!! Eu inca n-am facut...dar mi-e o pofta!! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ador cornuletele si chiar mi-ai facut pofta. Pup

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!