Ciocolată de casă în foi de napolitană Dohotariu-Avram Alina 4 ianuarie 2013 18 Comments

Am făcut pentru prima dată ciocolată de casă și mi-a plăcut extraordinar de mult. Parcă e mai gustoasă și mai bună decât cea cumpărată din comerț. Plus că e de casă, știi exact ce pui în ea, cantitățile folosite și e foarte spornică. Sunt multe rețete pe acest site pe care le fac pentru prima dată și le public. Nu-i nimic, învățăm împreună, atât tu cel care citești acum blogul meu cât și eu învăț atât de multe lucruri cu fiecare rețetă nou-încercată. Bucătăria are și ea secretele ei ce le descoperi doar exersând și gătind cu pasiune. Dacă nu gătești din pasiune ci doar din necesitate nu te aștepta să ai succes cu mâncărurile tale. Plus că îți mai trebuie și puțin talent nu doar muncă, dar rețineți că în primul rând trebuie să îți placă să gătești. Eu am trecut de la gătitul din necesitate la gătitul din pasiune și mă bucur enorm că nu am rămas la stadiul de necesitate. Ajunge cu vorbăria, cred că e cazul să vă scriu rețeta de ciocolată de casă.

Ingrediente:

75 de ml de apă
100 g de unt
250 g de lapte praf Rarăul
2 linguri de cacao
170 g de zahăr
alune de pădure
esență de rom (opțional)
2 foi de napolitană mici

Mod de preparare:

Dacă o să cumpărați lapte praf Rarăul o să găsiți și rețeta de ciocolată de casă pe pachet. Eu nu am respectat-o pe aceea pentru că era prea mare cantitatea de zahăr indicată. Amestecați prima dată laptele praf cu două linguri pline de cacao. Puteți folosi și mai multă cacao dacă doriți ca ciocolata să fie mai închisă la culoare. Realizați apoi un sirop din apa cu zahăr pe care le lăsați la fiert până
se leagă bine siropul și se lipește de degete. Luați tigaia de pe foc după ce s-a legat siropul și adăugați untul. Lăsați-l să se topească bine untul și adăugați apoi siropul peste laptele praf amestecat cu cacao. 
Puteți adăuga și esență de rom dacă vă place. Amestecați bine cu forță. Aici e mai greu pentru că e destul de dură compoziția când o omogenizați și se întărește. Adăugați și câteva alune de pădure(opțional) și turnați compoziția de ciocolată între două foi de napolitană mici. Folosiți un cuțit udat cu apă caldă când întindeți ciocolata pe prima foaie. Presați bine a doua foaie peste ciocolată și dați-o apoi la rece până la momentul servirii. Așa am făcut eu prima ciocolată de casă, nu garantez că e cea mai bună rețetă de ciocolată de casă, dar a ieșit exact pe gustul meu. 


Să vă fie de bine!

18 comentarii :

  1. Ce buna eee, mor dupa ea!! Am facut si eu de Craciun, dar in doua culori, fara alune ;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani ! Un an nou plin de bucurii si sanatate !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Te-ai pus pe gatit de cand ai venit acasa..E super delicioasa ciocolata de casa...Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani, Alina! Si la cat mai multe retete! Frumoasa prezentare. Mi-ai facut o pofta cu cioco asta a ta ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Diana. Cred că ți-am făcut poftă pentru că e bună tare:).

      Ștergere
  5. Imi place foarte muuult ciocolata de casa!!!Faina prezentarea ta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata minunat! Sa-mi pastrezi un patratel. :P
    Te asteapta un premiu pe blogul meu! Pup

    RăspundețiȘtergere
  7. si eu am facut ciocolata de casa in foi de napolitana, dar n-am apucat sa postez:)
    mi-ar placea sa ne citim reciproc, poate mai schimbam pareri, impresii...eu una sunt mereu in cautare de noi prieteni!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata delicios. Pana acum nu utilizam si foile de napolitana, dar am sa o fac pentru ca ii da un aspect foarte placut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie îmi place cum arată ciocolata de casă cu foi de napolitană. Mulțumesc.

      Ștergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!