Bomboane Raffaello cu lapte praf Dohotariu-Avram Alina 3 ianuarie 2013 10 Comments

Am reușit să testez și bomboanele raffaello cu lapte praf. Fiindcă în Italia am căutat lapte praf și nu am găsit a trebuit să aștept să ajung în România, să cumpăr de aici. Recunosc cinstit că mai bune sunt cele făcute cu lapte condensat pentru că sunt mai dulci, mai cremoase și nu prea grase. Sunt bune și cu lapte praf, dar acum că am testat ambele variante preferatele mele rămân cele cu lapte condensat. Sunt foarte faimoase aceste bomboane și e bine să le încercați pentru că oricum o să vă placă. Se fac rapid, se lasă puțin la rece și apoi sunt numa' bune. Din cantitățile indicate mi-au ieșit 16 bomboane, dacă le faceți mai micuțe vă ies 20 de bucăți. 

Ingrediente:

250 g de lapte praf
100  de zahăr pudră
50 g de nucă de cocos
100  g de unt
2 linguri de smântână
alune, migdale (opțional)
nucă de cocos pentru final

Mod de preparare:

Eu am folosit robotul dar le puteți face foarte bine și cu mâna dacă le amestecați bine. Se amestecă laptele praf cu zahărul pudră și nuca de cocos. Se adaugă untul moale și se amestecă în continuare (la robot sau cu mâna). La final se încorporează smântâna. Se formează din compoziția rezultată bomboanele și se trec apoi prin nucă de cocos. Puteți pune și o alună de pădure sau o migdală în interiorul lor. Se dau la rece pentru o oră și apoi se pot consuma. Simplu și de efect!



Să vă fie de bine!


10 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!