Tort tiramisu fără ouă Alina Avram 29 decembrie 2012 4 Comments

I-am pregătit mamei mele pentru petrecerea de Revelion un tort tiramisu fără ouă în compoziție. Am renunțat de această dată la ouă și am folosit doar frișcă și mascarpone pentru a-l umple. Inițial am vrut să fac un blat normal de tort, dar am optat în final pentru pișcoturi pentru că întreaga operațiune durează mai puțin și mamei mele îi place foarte mult tiramisu cu pișcoturi:). Am folosit o tavă cu pereții detașabili pentru a face un tiramisu rotund și să-i dau un aer de sărbătoare. Îi puteți da orice formă doriți pentru că acest tort e bun oricum, atât respectând rețeta originală cu ouă și Marsala în compoziție cât și deviind puțin de la aceasta. Fiind în România am folosit produsele pe care le găsesc aici, nefiind foarte mulțumită de acestea, dar aceasta este o altă poveste și nu e cazul să o dezvolt aici. Pe scurt, brânza mascarpone și frișca lichidă din Italia sunt cu mult mai bune și mai gustoase.

Ingrediente:

400 g de pișcoturi
500 g de mascarpone Delaco
500 ml de frișcă lichidă  
2 căni de cafea tare
1/2 sticluță esență de rom
2 linguri de zahăr vanilat
cacao

Mod de preparare:

Faceți cafeaua tare (espresso), adăugați esența de rom și lăsați-o la răcit. Mixați frișca lichidă bine de tot și amestecați-o apoi cu brânza mascarpone. Folosiți mixerul pentru a realiza o cremă omogenă. Adăugați zahărul vanilat și mixați în continuare. Eu nu am folosit zahăr tos pentru crema de mascarpone pentru că frișca deja conținea zahăr. Puteți adăuga 2-3 linguri de zahăr atunci când mixați frișca. 
Înmuiați pișcoturile în cafea și așezați primul strat în tavă. Așezați pe margine (în picioare) pișcoturile înmuiate doar pe o singură parte (cea interioară). Umpleți apoi cu primul strat de cremă, așezați al doilea strat de pișcoturi înmuiate în cafea și tot așa până la epuizarea ingredientelor. Realizați cu ajutorul unui poș forme deasupra tortului și presărați cacao deasupra. Dați tortul la rece peste noapte și a doua zi puteți desface pereții tăvii. Pentru un aspect mai plăcut îl puteți lega cu o panglică colorată. 
Să vă fie de bine!

Tags:

4 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!