Tort simplu cu cremă de ciocolată Alina Avram 28 decembrie 2012 6 Comments

De când am ajuns acasă stau destul de prost cu timpul, care va să zică găsesc cu greu puțin timp liber pentru a mai pregăti și publica ceva bun pe blog. Îmi lipsește blogul, dar este o perioadă destul de aglomerată pentru toată lumea așa că sper să recuperez cât de curând timpul pierdut. A trecut și Crăciunul și intrăm cu pași repezi într-un nou an. Pentru petrecerea de Revelion și cea de Sfântul Vasile avem nevoie de preparate alese să ne impresionăm invitații și familia. Un tort ușor și bun e întotdeauna binevenit și te scoate din încurcătură. E un desert festiv, savuros și pe placul oricui. Nu ai cum să nu-ți impresionezi familia și invitații cu un tort bun. Tortulețul meu e simplu de făcut, nu e foarte dulce și e foarte bun. Pentru iubitorii de ciocolată e extraordinar. Am beneficiat de ajutorul neprețuit al soțului meu la finisarea lui. Adică el a avut mai multă răbdare ca mine să îi dea o formă frumoasă la final. 

Ingrediente pentru blat:
4 ouă
150 g de zahăr
150 g de făină
1/2 sticluță de vanilie
un praf de sare

Pentru crema de ciocolată
250 g de frișcă lichidă
225 g de ciocolată menaj
arome(opțional)

În plus: 
bombonele colorate pentru decor
unt și făină pentru uns tava de copt

Mod de preparare:

Realizați un blat de tort din ouăle bătute timp de minim 15 minute cu un praf de sare și zahărul adăugat pe rând. Eu am realizat această operațiune la robotul de bucătărie, dar puteți să le mixați foarte bine și cu un mixer. După aceea încorporați ușor cu o spatulă făina cernută peste ouăle bătute spumă tare. Adăugați și esența de vanilie și turnați compoziția într-o formă rotundă unsă cu unt și tapetată cu făină. Dați forma la cuptor, la 160 de grade pentru 25 de  minute. Testați blatul cu o scobitoare pentru a vedea dacă s-a copt suficient și apoi lăsați-l la răcit. Mai multe detalii găsiți aici.
Crema trebuie să o pregătiți cu  4-5 ore înainte de a o folosi pentru blat. Topiți ciocolata împreună cu frișca lichidă pe foc mic, fără să fiarbă. Omogenizați amestecul și lăsați-l la răcit în frigider pentru 4-5 ore minim. După acest interval de timp mixați crema rece până capătă un aspect de frișcă bătută bine. Puteți să adaugați diferite arome în crema de ciocolată, după preferințe.
Blatul răcit se taie în trei felii și se umple cu crema de ciocolată. Se îmbracă la final în ciocolată și se ornează cu bombonele colorate. Eu am folosit o formă cu care tai de obicei brânzeturile pentru a-i realiza decorul ce se observă în poze:).


La mulți ani!
Tags:

6 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!