Ștrudel cu dulceață de afine Alina Avram 5 decembrie 2012 10 Comments

Când am făcut ultima dată pachețelele cu mere și stafide mi-am dorit să mai utilizez aluatul foietaj într-o altă variantă decât cea cu mere și anume cu dulceață. O să vină și momentul când o să folosesc și aluatul de patiserie făcut în casă, dar până atunci îl mai utilizez pe cel cumpărat. Cred că tuturor ne plac ștrudelele umplute cu tot felul de compoziții dulce sau sărate, din patiserii și cofetării. În Suceava, eu aveam o cofetărie preferată de unde cumpăram așa ceva și îmi plăceau tare mult. Și dacă tot ne plac tare mult le putem face și acasă, le umplem cu ce vrem noi și pofta dispare după ce savurăm unul sau două, sau trei sau câte poftește fiecare:)). 

Ingrediente:

2 pachete de aluat foietaj
dulceață de afine
miere de albine

Mod de preparare:

Aluatul foietaj se taie în pătrate egale și se pune pe fiecare câte o lingură de dulceață. Jumătate din pătratele tăiate se crestează cu o rozetă sau un cuțit și se pun deasupra celorlalte unind bine marginile. Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor, la foc moderat până se rumenesc frumos. Se scot și se ung cu miere de albine deasupra cât sunt calde. Ce poate fi mai simplu de atât? Știu că e super simplu, dar îmi plac nespus cum arată și de asta am zis să le pun pe blog, pentru impresia artistică:)).




Să vă fie de bine!

10 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!